Takip Et

Aydın'da 23 yıl sonra hayal gerçek oldu

Aydın’ın İncirliova ilçesinde hizmet vermeye başlayan Kocabahçe, geniş alanı, uzman ekibi ve ferah konseptiyle Erbeyli mahallesinde hizmet veriyor.

 

"BU TESİSİ BABAM KURDU, ONUN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Bu tesisi Aydın’a kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden işletme sahibi Alp Güven şu ifadelere yer verdi;

Aydın'da doğdum büyüdüm. Üniversiteyi İstanbul'da okudum. Orada evlendim. Daha sonra hayallerimizin peşinden koştuk. İki sene önce buraya taşındık burayı açmak için ve burada faaliyetlerimize başladık. Aslında bu tesis 2000 yılında babam tarafından tamamlandı. Babam Kuşadası’nda da mekan işleten bir insandı burayı 2000 yılında açmak istiyordu. Ama sağlık sebepleri dolayısıyla bir türlü kazandırmadık bu tesisi 23 yıl aradan sonra biz buraya geldik hep hayalimizdi zaten. Ben aslen mühendisim işlerimizi bıraktık bacanağım ve ortağım Mustafa beyle beraber burayı 1 buçuk ay önce faaliyete kazandırdık. 1 buçuk yıldır da çok yoğun bir tempoyla çalışıyoruz bu tesisi ayağa kaldırmak için, restorancı değiliz bizde bu sektörü öğreniyoruz açıkçası ben mühendisim ortağım kamera güvenlik işinden geliyor” dedi.

 

"HUZURU BURADA BULABİLİRSİNİZ"

 

Alp Güven Kocabahçe’de asıl huzurun olduğunu da belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti;

“Kocabahçe’de önce huzur bulabilirsiniz sessiz sakin burada havuza girebilirsiniz sabah dolu dolu bir serpme kahvaltı yapabilirsiniz çok güzel atıştırmalıklarınız var Aydın sıcağından kaçmak için de ideal bir yer, akşamları çok güzel yemeklerimiz çıkıyor, profesyonel bir ekibimiz var İzmir’den gelen şef ekibimiz var Aydın’da bulamayacakları tatları bulabilirler, profesyonel tabaklarımız ve yemeklerimiz çıkıyor aynı zamanda konaklama imkanımız da mevcut 8-10 kişiye kadar konaklama mümkün. Düğün, nişan organizasyonlarından sonra konaklama yapabilirler yaklaşık 5000 metre² bir alan içerisinde bulunuyorlar ve buraya sonuna kadar kullanabilirler her türlü imkanı 12-21 havuzumuz var barımız var bu tesisleri kullanabilirler” dedi.

 

"DANA BODİGO, DANA KABURGA, KREM BRULE..."

 

Menüsünde çeşitli özel lezzetler sunduklarını belirten Güven, “Dana bodigom, dana kaburga, çıtır karides tabakları, bonfileli tavuklu salatalar gibi farklı tatlar mevcut. Tatlılarda ise krem brule, çikolatalı sufle ve San Sebastian cheesecake var. Pizza yapmaya da başladık. İçki menümüzde standart alkollü içecekler bulunuyor,” dedi.

 

"KOCABAHÇE'NİN HİKAYESİ VE TARİHİ BİR DOKUSU VAR"

Kocabahçe’nin bir hikayesi ve tarihî bir dokusu olduğunu vurgulayan Güven, “Bu topraklarda beşinci veya altıncı nesiliz. Babam bu tesisi açmak istedi ama sağlık sebepleri nedeniyle tamamlayamadı. Biz, bu toprakları satın almadık; atalarımızdan devraldık. Burayı ‘koca bahçe’ olarak tanımlayan köylülerin verdiği ismi kullanmaya karar verdik. Burası çok büyük bir arazi üzerinde bulunuyor ve köylüler ‘koca bahçe’ olarak adlandırmış. Ayrıca babamın yarış atları vardı, ahırı restorana çevirdik. Gelecekte daha iyi hizmetler sunmayı umuyoruz ve herkesi bekliyoruz,” şeklinde konuştu. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.