
Avukat Cevad Aldemir Ortaokulu öğrencileri tarihin izini sürdü.
Avukat Cevat Aldemir Ortaokulu, Aydınoğulları’nın köklerini araştırmak için Aydınoğulları’nın kuruluşuna ev sahipliği yapmış Tire ve Birgi’ye gezi düzenledi.
Din Kültürü Öğretmeni İbrahim Bozdağ’ın rehberlik ettiği gezide, Aydınoğulları’nın kuruluşunda etkisi olan kişilerin mezarları ziyaret edilip geçmişin izi sürüldü. Ayrıca Tire’de Aydınoğulları beylerinden Süleyman Şah’ın kabri, Birgi’de Aydınoğlu Mehmet Bey Camii ve tarihi yerler ziyaret edildi.
Yaptıkları gezi sayesinde geçmişlerini tanıma fırsatı bulduklarını ifade eden Din Kültürü Öğretmeni İbrahim Bozdağ, “Milli ve manevi dinamiklerimizin birleşip nasıl güçlü bir beylik oluşturduğunu anlatma fırsatı bulduk. Bu tür gezileri önemsiyoruz. Öğrencilerimizle Horasan ereninin adına yapılmış eserleri görerek İslamın Anadolu'da yayılmasındaki etkileri konuştuk. Öğrencilerimiz özellikle Umur Bey heykelinden etkilendiklerini söyledi” dedi. (HAKAN AKIN)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.