
Çalışma ve İş Kurumu Aydın İl Müdürlüğü, engelli vatandaşların meslek edinerek iş hayatına kazandırılması ve bu sayede işverenlerin nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması amacıyla Kuşadası Pine Bay Otel işbirliği ile istihdam garantili 12 kişilik aşçı çırağı kursu düzenleyecek. Bu kurs ile özellikle bayan engelli vatandaşların meslek edinmeleri ve iş sahibi olmalarının yanı sıra sosyal hayata kazandırılmaları hedefleniyor.
Kursa 20 – 35 yaş arası işsiz kişiler başvurabilecek. Pine Bay Hotels ve Kuşadası Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile yapılan kursa katılmak isteyenler İŞKUR’a müracaat edecek. Ardından 25 Şubat Salı günü saat 14.00’te Pine Bay Otelde ve 27 Şubat Perşembe günü saat 14.00’te Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde yapılacak olan kursiyer mülakatlarından birine katılmaları gerekecek. Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne engelli statüsünde kayıt yaptırmak isteyenlerin en az %40 engel oranına haiz bir sağlık kurulu raporuna sahip olmaları zorunludur. Son 6 ayda kurum tarafından düzenlenen kurs ve programlara katılan kişiler bu kursa katılamayacak. Kursa katılacak olanlara Pine Bay Otel tarafından kalacak yer temin edilecek olup kurs 03Mart2014 – 24Nisan2014 tarihleri arasında haftada 6 gün düzenlenecek.
Kursa katılan kişilere kursa devam ettikleri her gün için 20 TL cep harçlığı ödenecek. Ayrıca kurs süresince kursiyerlerin Genel Sağlık Sigortası ve İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası primleri Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Kursu bitiren kursiyerlere Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Kuşadası Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilecek. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerler Pine Bay Otel tarafından istihdam edilecek.
İş arayanlar kurs ve açık iş ilanlarını (www.iskur.gov.tr) sitesinden takip ederek bu ilanlara başvuru yapılabilecek. (HAKAN AKIN)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.