
Aydın ve İzmir'de bulunan 4 şubesi ile kuruyemiş, kuru gıda, çikolata, lokum, kahve ve zeytinyağı satışı gerçekleştirilen Seçen Kuruyemiş, taze ürünler sunuyor. Firma sahibi Cahit Dağtekin (48), Ramazan'da hurma, kuru incir ve kompostoluk meyve çeşitlerinin güvenilir adresi olduklarını söyledi.
(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN)
Seçen Kuruyemiş'nin 1982 yılında imalat ve toptan satış yapmak üzere Umurlu'da kurulduğunu, 2001 yılında da perakende satışa da başladıklarını belirten Dağtekin, "Kendi imalatımız olan ürünleri tüketiciye en sağlıklı şekilde damak tadına uygun halde sunuyoruz. Yaptığımız iş çok hassas. Ürünlerin taze ve kaliteli olması gerekiyor. Bunu sağlamak da büyük bir titizlik ve tecrübe istiyor" dedi.
Ramazan’da hurma çeşitleri ile hoşaflık kuru meyvelerin tezgahlarında olacağını söyleyen Dağtekin, "İtinayla seçip işledikten sonra tezgahımıza koyduğumuz ürünlerin satışından sonra da arkasındayız. Adımız, 'Seçen' olduğu için müşteri için seçme misyonunu en iyi şekilde yürütüyoruz" diye konuştu.
"EN İYİ NEREDE YETİŞİYORSA ORADAN ALIYORUZ"
Kuru yemiş alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler veren Dağtekin, "Her yöreye göre ve ürünlerin cinsine göre de kalite ve tat değişmektedir. İncir belki bir çok yerde yetişiyor olabilir ancak Aydın’ın yaylalarının inciri lezzet ve kalite olarak dünyada birinci sıradadır. Hangi ürünün en iyisi nerede yetişiyorsa oradan alıyoruz. Kuruyemişten örnek verecek olursak fındık; Adapazarı, Giresun ve Ordu’da yetişir. Adapazarında yetişen fındık sanayi sektöründe kullanılır. Ordu fındığı daha kalitelidir ve kuruyemişçilerde satılır. Ancak Giresun yöresi fındığı az miktarda yetişmesine rağmen yemek için en lezzetli fındıktır ve tezgahımızda o vardır" şeklinde konuştu.
"ALIRKEN TATMAK GEREKİYOR"
Kuruyemişin temel gıda olmasa da, tüketilmesi gereken yiyecek grubu olduğuna dikkat çeken Dağtekin, "Halkımızın bunu daha çok eğlencelik olarak görüyor ama az miktarda sürekli tüketmek gerekir. Fındığın enerji verdiği gibi, cevizin beyne faydası olduğu gibi, çekirdekli siyah üzümün kanseri önlediği gibi diğer çeşitlerinde bir çok yararı vardır. Dikkat edilmesi gereken, çiğ olarak alınan bu ürünleri kavrulduktan sonra bayatlatmadan sunmak. O yüzden günlük üretim yapıyor ve günlük satış gerçekleştiriyoruz. En önemli husus tazelik hususudur. Kuruyemiş alırken tatmak gerekir, ürünün taze ve kaliteli olduğunu herkes rahatlıkla anlayabilir" dedi.
"VİCDANIMIZ İZİN VERMEZ"
Fiyatları az kar ederek sürümden kazanma politikası ile belirlediklerini ifade eden Dağtekin, "bazı müşterilerimiz ürünlerimiz ucuz olduğu için tedirgin oluyorlar. Her pahalı ürün kaliteli değildir. Gereğinden fazla fiyatla satılmasını politika olarak karşıyız. 'Ucuz etin tadı yavan olur' anlayışına sığınarak ederi 2 lira olan ürünü 5 liraya satmamıza vicdanımız izin vermez" diye konuştu.
KENDİ MARKASINI SATIYOR
Zeytinyağı ve incirde kendi markası olan ürünleri sattıklarını söyleyen Dağtekin, üretici ile tüketici arasında komisyon ve karlardan oluşan fiyat farkını en aza indirdik. En iyi zeytinyağı ve en iyi inciri halkımız bizden en uygun fiyata temin edebilir. Kuru kahvemiz de kendi imalatımızdır" şeklinde konuştu.
"RAMAZAN'DA MUHAKKAK TÜKETİLMELİ"
İncirin ramazan ayında tüketilmesi bir çok İslam ülkesinde yaygın iken Türkiye'de beklenen seviyede olmadığını belirten Dağtekin, "Vücuda direnç veren, bağışıklığı güçlendiren bu kutsal meyvenin Ramazan'da muhakkak tüketilmesi gerekir" dedi.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.