Takip Et
  • 25 Ekim 2024, Cuma 13:08

ADÜ Kariyer Günleri’24 Etkinlikleri sona erdi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İnsan Kaynakları, Kariyer ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü (İKAK) tarafından 22-24 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen Kariyer Günleri'24 etkinliği, yoğun katılımla gerçekleşti.

Üç gün süren etkinlikte, çeşitli sektörlerden 50'ye yakın konuşmacı, kariyer hikâyelerini ve deneyimlerini gençlerle paylaştı. Ayrıca ADÜ 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda 60'tan fazla firmanın açtığı stantlarda, öğrenciler kurumlarla birebir etkileşim kurma imkanı buldu.

Moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Kıral’ın yaptığı “Girişimcilik” adlı oturumda Kavak Türkiye/CARVAK Yönetim Kurulu Üyesi ve Melek Yatırımcı Mehmet Çelikol ile Franklin Covey TR CEO’su Selda Bağlan konuşmacı olarak yer aldı. Mehmet Çelikol, girişimcilik ekosisteminin dinamikleri ve yatırım süreçleri üzerine bilgi verirken, Selda Bağlan ise liderlik, etkili iletişim ve kişisel gelişim konularında katılımcılara ilham verici bilgiler sundu.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde İnal’ın moderatörlüğünü üstlendiği “Çocuklu Kariyer” adlı oturumda konuşmacı olarak yer alan Çocuk Dünyası Anaokulu Müdürü Leyla Özdinç, Nova Çocuk Akademisi Müdürü Deniz Şenli, Özel Değişim Koleji İlkokulu Müdürü Erkan Kıbrıslı, Aydın Doğa Koleji İlkokul Müdürü Seda Şahan ve Aydın Mega Hafıza Hızlı Öğrenme Merkezi Kurucusu Kenan Menteşe, eğitim alanında önemli bir konuyu ele alarak, kariyer ve çocuk yetiştirme dengesi üzerine deneyimlerini ve görüşlerini paylaştı.

Marka yönetimi, pazarlama stratejileri ve tüketici davranışları üzerine derinlemesine bir tartışma ve bilgi alışverişi sağlamak amacıyla düzenlenen “Marka” adlı oturumun moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Aydoğan üstlenirken, Uğur Şirketler Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Erdoğan Ulaş ile Cinfikir Ajans Kurucusu ve Marka Danışmanı Taylan Kozacıoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

“İlham Veren Kariyer Hikayeleri” adlı oturumun moderatörlüğünü Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Gülşah Şükran Kale Yolcu yaparken, konuşmacı olarak yer alan ORGE Grup/ Themore Concept Kurucusu Ahmet Geçgel, Aymira Hotels&Spa Kurucusu Abdurrahim Tikbaş ve HAUS AR-GE Merkezi Müdürü Berkay Sert, kendi iş deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

ADÜ mezunları ile öğrenim görmeye devam eden öğrencileri bir araya getirmeyi amaçlayan “ADÜ Mezunları” oturumunun moderatörlüğü Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Salim Kaya tarafından yapılırken, Azize Arı, Adem Çeri ve Tülay Doğrusoy konuşmacı olarak yer aldı. Mezuniyet sonrası karşılaştığı zorluklar ve bunlarla başa çıkma stratejileri üzerine bilgi veren konuşmacılar, kendi kariyer yolculuğunu ve üniversite deneyimlerinin iş hayatındaki yansımalarını katılımcılar ile paylaştı.

Atölye çalışmalarının da yapıldığı etkinlik, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından konuşmacılara plaket takdim edilmesi ile sona erdi.(SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.