Takip Et
  • 25 Ekim 2024, Cuma 15:01

“2024 Teknokent Sanayi Buluşmaları” gerçekleştirildi

Sanayi sektörü, Güney Ege Teknokentleri ile “2024 Teknokent Sanayi Buluşmaları” etkinliğinde ikinci kez bir araya geldi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Denizli İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. ve Denizli Sanayi Odası Bilişim Komisyonu iş birliğinde düzenlenen etkinlik, Pamukkale Teknokent Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Denizli, Aydın ve Muğla’daki teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyet gösteren yazılım firmaları ile Denizli sanayisinin temsilcilerini buluşturan etkinlik, dijitalleşme süreçlerine katkı sağlamayı amaçladı.

Etkinlikte, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın “İmalat Sanayinde Yeşil ve Dijital Dönüşüm Sonuç Odaklı Programı” doğrultusunda, sanayide yazılım kullanımını artırma hedefiyle üç ana sektöre yönelik odak grup toplantıları düzenlendi. “Tekstil ve Boyahane,” “Kablo ve Makine” ve “Mermer ve Makine” sektörlerine odaklanan toplantılarda dijital çözümler sunan firmalar, sanayi temsilcilerine hizmetlerini tanıtma ve iş birliği imkanlarını değerlendirme fırsatı buldu.

Yazılım profesyonelleri ile sanayi firmalarının üretim, ar-ge, idari yönetim departmanları temsilcileri birebir görüşme imkanı elde ederken, Güney Ege Teknokentleri’nde üretilen dijital çözümler sanayinin ihtiyaçlarına göre değerlendirildi. İş birliği toplantılarında, bölgedeki sanayi ekosistemini güçlendirme, uluslararası ticaretin gelişmesi ve rekabet gücünün artırılmasına yönelik adımların önemine vurgu yapıldı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.