
Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bu yıl ilk kez Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’nde sahne alarak Aydın’ı gururla temsil edecek. Renkli karakterleri, müzikleri ve danslarıyla çocukları tiyatronun büyülü dünyasında bir yolculuğa çıkaracak olan Macera Ormanı adlı oyun, festivalin en dikkat çeken yapımlarından biri olmaya aday.
Nasrettin Hoca, Keloğlan, Hacivat ve Karagöz gibi geleneksel Türk tiyatrosunun sevilen karakterlerini aynı sahnede buluşturan interaktif oyun, çocuklara yalnızca izleyici olmanın ötesinde, sahnede yer alma fırsatı da sunacak. Kahkaha, müzik ve eğlencenin bir araya geldiği bu özel yapım, küçük seyircilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.
Festivalin açılış gününde, yani 19 Nisan Cumartesi günü sahnelenecek oyun, 15.00 ve 17.30 saatlerinde iki seans halinde izleyiciyle buluşacak. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen tiyatro ekiplerinin sahne alacağı festivalde, aynı zamanda tiyatro dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla söyleşiler de gerçekleştirilecek.
Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, çocukların sanatsal gelişimine katkı sağlayacak bu anlamlı festivale katılmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Tüm çocuklarımızı ve ailelerini Macera Ormanı oyununu izlemeye davet ediyoruz” dedi. (SELİME AYDEMİR)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.