Takip Et
  • 24 Ekim 2024, Perşembe 16:46

İYİ Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanı Baş’tan Bahçeli’ye sert tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı açıklamalar, İYİ Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Baş’ın tepkisine yol açtı.

Bahçeli’nin, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de Demokratik Toplum Partisi (DEM Parti) grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" şeklindeki sözlerine karşı Emre Baş, yazılı bir açıklama yaptı.

“AKIL TUTULMASI OLARAK GÖRÜYORUZ"

Baş, açıklamasında Bahçeli’nin sözlerini sert bir dille eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir kimse ve hiçbir kuvvet, bebek katili terörist başını Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Gazi Meclis’e sokmaya cesaret edemez. MHP, bugün öyle bir konuma gelmiştir ki Malazgirt’te HÜDA PAR ile kol kola yürüyen, AKP’nin gölgesi haline dönüşmüştür. Şimdi de yüce Meclis çatısı altında teröristbaşı Öcalan’a konuşma teklifi getirilmesini akıl tutulması olarak görüyoruz."

Emre Baş, Bahçeli’nin bu açıklamalarının, terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin moralini bozduğunu savunarak, "Yakın tarihimizde 793 kahraman asker ve polisimiz hendek operasyonlarında şehit düşmüşken, böyle bir teklifin gündeme getirilmesi kabul edilemez" dedi.

“BU KONUDA NE KADAR HASSAS VE KARARLI OLDUĞUMUZU GÖSTERMİŞTİR"

Son olarak İYİ Parti’nin bu konuda kararlı bir duruş sergilediğini belirten Baş, "Biz İYİ Parti olarak tavrımız nettir. Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu, TBMM grup toplantımızda gerekli açıklamaları yaparak bu konuda ne kadar hassas ve kararlı olduğumuzu göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Baş’ın açıklaması, Bahçeli’nin sözlerine karşı İYİ Parti’nin net bir tavır aldığını ortaya koyarken, bu tartışmanın önümüzdeki günlerde siyaset gündeminde daha fazla yer bulması bekleniyor. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.