Takip Et
  • 24 Ekim 2024, Perşembe 12:37

CHP’li Bülbül: “Cezaevlerine de mahkûm garantisi verin”

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, “Oldu olacak, açtığınız cezaevlerini de mahkum garantili yapın” dedi.

Noterler Kanunu’nda yer alan "casusluk" maddesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu savunarak sert eleştirilerde bulunan Süleyman Bülbül, bu maddenin ifade özgürlüğünü kullananları cezalandırmak için bir araç haline geleceğini belirtti ve hükümetin "Yap İşlet Devret" projelerine atıfta bulundu.

"CASUSLUK MADDESİ MUHALİFLERİ HEDEF ALIYOR"

Noterlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde konuşan Bülbül, kamuoyunda "casusluk ve etki ajanlığı" olarak bilinen 16. maddeye yönelik eleştirilerini dile getirdi. Bu düzenlemenin, muhaliflerin cezalandırılması amacıyla kullanılacağını öne süren Bülbül, “Araçlara geçiş garantisi veriyorsunuz, cezaevlerine de mahkum garantisi verin” ifadeleriyle hükümetin politikalarına tepki gösterdi.

"MİT BAŞKANI AKP’YE SUNUM YAPIYOR, TBMM’YE GELMİYOR"

CHP’li Bülbül, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın’ın AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katılarak sunum yapmasına da tepki gösterdi. Bülbül, “MİT Başkanı, TBMM’de Adalet Komisyonu’nda ‘casusluk’ maddesi tartışılırken neden burada değil? AKP MYK toplantısında brifing veriyor ama bu önemli kanun düzenlemesinde bulunmuyor” diye konuştu.

"ADALET BAKANI’NIN İZİNE BAĞLI CEZA UYGULAMASI"

Casusluk suçlamalarının Adalet Bakanı’nın iznine tabi tutulmasını da eleştiren Bülbül, “Daha önce böyle bir durum yoktu, Cumhuriyet Başsavcıları doğrudan soruşturma yapabiliyordu. Şimdi neden Bakan’ın iznine ihtiyaç duyuluyor? Bakan, doğrudan Cumhurbaşkanı’na karşı sorumlu bir memur. İstediğine izin verecek, istemediğine vermeyecek. Bu, keyfi bir uygulamadır” dedi.

"GAZETECİLER SANSÜR UYGULUYOR"

Bülbül, özellikle gazetecilerin baskı altında olduğunu vurgulayarak, “Gazeteciler yazarken sansür ve otosansür uyguluyorlar. Çünkü yazdıkları her şeyin bir maddeye girip başlarına bela olabileceğinden endişe ediyorlar” dedi ve hükümete yönelik eleştirilerini sürdürdü. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.