Takip Et
  • 3 Şubat 2024, Cumartesi 11:00

Genital estetik ve daha fazlası…

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Özel Medinova Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Hüsnü Onur Durmaz Genital Estetik ve merak edilen diğer konuları açıkladı. 
Genital estetik işlemler

 Günümüzde estetik algısı artık sadece yüz estetiği olarak değerlendirilmiyor. Son zamanlarda kadınların kendilerine ve cinsel yaşamlarına olan ilgisinin artışıyla kozmetik jinekolojik işlemlerin sıklığı oldukça arttı. Bu işlemlerle hem kozmetik hem de fonksiyonel yüz güldürücü sonuçlar alınıyor. Bu durum hem kadınların hem de çiftlerin sosyal ve cinsel hayatını olumlu etkiliyor.

Vajinoplasti  ameliyatlarıyla özellikle normal doğum sonrası olan deformiteler düzeltilebiliyor.  Labioplasti ise bazı kadınlarda can sıkıcı rahatsızlıklara yol açan deformitelerin düzeltilmesi için yapılan, sıklıkla aynı gün taburculuk planlanabilen estetik operasyonlardan bir diğeri. Son zamanlarda bu işlemlerin popülaritesindeki artış taleplere de yansıyor.

İzsiz cerrahi (VNOTES)

VNOTES cerrahisi vücudumuzdaki doğal açıklıkların kullanılarak yapıldığı cerrahi prosedürlerdir. Bu yöntemle laparoskopi ve vajinal yoldan ameliyatlar tamamlanır. Böylelikle karnınızda kesi izi olmaz, kozmetik sonuçları mükemmeldir. Histerektomi (rahim alınması), tüplerin bağlanması gibi ameliyatlar rahatlıkla VNOTES cerrahisiyle tamamlanabilir. Özellikle klasik doğum kontrol yöntemlerinden sıkılan ancak vücudunda ameliyat deformitesi görmek istemeyen kadınların tercihi VNOTES cerrahisi ile tüplerin bağlanması operasyonu oluyor. 

Laparoskopik cerrahi  (kapalı cerrahi) nedir?

Laparoskopik yani kapalı cerrahi klasik cerrahi yöntemlere alternatif bir yöntemdir.  Bu yöntemle yapılan ameliyatlarda daha az kan kaybı, daha hızlı iyileşme ve daha çabuk hastane taburculuğu yapılabilmektedir. Böylelikle hastalar günlük yaşamına daha çabuk dönerler ve daha az ağrı çekerler. Günümüzde bir çok jinekolojik cerrahi artık laparoskopik yöntemlerle yapılabilir hale gelmiştir. Myomlar, rahim ve kist ameliyatlarını sıklıkla kapalı yöntemlerle tamamlayabiliyoruz.

Kanserden koruyan aşı!

Özellikle ilişki sonrasında olan kanamalar rahim ağzı kanseri açısından risk oluşturabiliyor. Ülkemizde rahim ağzı kanseri için tarama programları Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Gelişen teknolojiyle birlikte artık kadınlarımızı – hatta çocuklarımızı – rahim ağzı kanserinden aşı ile koruyabiliyoruz. Rahim ağzı kanseri aşısı için mutlaka hekiminizden bilgi isteyiniz. 

Menopoz sonrası kanama kanser bulgusu olabilir

Menopozal dönem kadınların üreme yeteneğinin azalmasını ifade eder. Biz bu döneme geçişte düzensiz kanamalar görebiliyoruz. Altta yatan sebebin ne olduğunu mutlaka anlamak gerekiyor. Öte yandan menopoz sonrası vajinal kanamalar kanser bulgusu olabilir. Bu şikayetler varsa mutlaka kadın doğum uzmanınıza başvurmalısınız. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.