Takip Et
  • 25 Mayıs 2017, Perşembe

YAZ AYLARINDA SPORUN FAYDALARI

Yaz aylarında sporu bırakmayın.

Yaz aylarında spor yapmanın, kış aylarına göre daha çok yağ yakımına sebep olduğunu biliyor musunuz?

Yaz aylarında sporun bırakılmasının zararlarından biri de yaz mevsiminin başlamasıyla sporseverlerin spor aktivitelerine ara vermeleridir. Spordan uzaklaşmak, yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Oysa yazın yapılan aktiviteler, vücuttaki yağ yakış hızını daha da artırır.

VÜCUT, TEMBELLİĞE ALIŞIR

Kış aylarında vücutlarını egzersize alıştıran, yaz aylarında da bu egzersizleri ihmal edenler, vücutlarına ceza verirler. yaz dönemlerinde vücudun tembelliğe alıştırılmaması gerekir.

NEŞELİ VE ENERJİK OLUNMASINI SAĞLIYOR

Yaz aylarında açık hava faaliyetlerinin ve iş başında yapılacak basit hareketlerin bile vücut için yararlı olduğunu biliyor muydunuz? Bu şekilde yapacağınız çalışmalar, daha neşeli ve daha enerjik olmanızı sağlar. Yaz döneminin başlamasıyla vücudun ihmal edilmemesi gerekir. Yaz aylarında vücudunuzu daha çok sporla şımartın, farkı kışa göre daha hızlı göreceksiniz.

MASA BAŞI ÇALIŞANLAR KÜÇÜK EGZERSİZLER YAPMALI

iş başında çalışırken bile yapılabilecek kolay egzersizler vardır.Yapılacak bu basit hareketler kas gruplarını çalıştırır. Uzun süre koltukta oturanların da maksimum yarım saatte bir ayağa kalkarak birkaç dakikayı ayakta geçirmelerinin çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

SPORSUZ VE SAĞLIKSIZ KALMAYIN... ALLAH'A EMANET OLUN... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.