Takip Et
  • 23 Eylül 2016, Cuma

DİYET VE SPOR :))

Egzersiz olmadan başlanan diyet, hiçbir yarar sağlamaz ve vücutta hoş olmayan görünümlere yol açabilir. Yaz ayları öncesinde, özellikle kilolu kadınların, diyete, spor salonlarına ve plastik cerrahlara yöneldiğini hepimiz biliyoruz.

 

Kış aylarında kalın giysilerle fazla kiloların kamufle edebiliriz. Ama yazın aynı durum söz konusu değil. İnce elbiselerle fazla kilolar ortaya çıkıyor. Nisan ayının girmesiyle, kadınlar diyete ve spor aktivitelerine başlıyor. Ancak bilinçsizce yapılıyor. Diyet yapan sporu, spor yapan da diyeti hiç düşünmüyor.

Spor salonuna sağlıklı yaşam için gelenlerin yok denecek kadar az olduğuna dikkat çekmek gerekir.

Diyet yapan kişilerin mutlaka spor da yapmaları gerekir. “Sporsuz diyetin hiçbir anlamı olmaz. Form tutmada egzersiz şart. Sporsuz yapılan diyet, vücutta hoş olmayan görüntülere yol açan sarkmaları meydana getirir. Bunu da hiç kimse istemez. En azından yolda bir yürüyüş bile diyete destek olabilir.

Halk olarak spor anlamında bilinçlenmemiz gerekir. Unutmayalım ki spor sadece zayıflamak için kullanılan bir yöntem olmaktan çıkmalıdır. Sağlıklı yaşamımızın devam etmesi için sporun önemli olduğu unutulmadan hareket etmek gerekir. Ne kadar hareket o kadar bereket.

Sağlıklı kalın… Allaha emanet olun… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.