Takip Et
  • 13 Mart 2014, Perşembe

Yaza formda girin…

Bu yazımda sizlere, bir önceki yazımda anlatmaya çalışdığım, yaza formda girmenin yolları, ve yaza formda girmenin sırlarını anlatmaya devam edeceğim. Yaza formda girin, ve yaza formda girmek için yaza formda girmenin yolları; ve yaza formda girmenin sırlarını uygulayın… Aslında sizin de güzel bir beden ile sahillerde güneşlenmeniz, ve kendinizle gurur duymanız hiç de zor değil.

İşte yaza formda girmek isteyenlerin uygulamaları gerekenler:

Yaza formda girmenin yolları arasında suyun yer aldığını kesinlikle unutmamalısınız. Havaların sıcaklamaya başlaması ile birlikte, terlemeye başladığınız bu günlerde, kaybettiğiniz suyu yine su içerek karşılamanız gerekmektedir. Zayıflama döneminde iseniz de yine su içmeniz gerekmektedir ki zayıflama sonucu oluşan yıkımların vücuttan atılımı hızlı, ve kolay olsun. O halde, günde 10 – 15 bardak su içmeyi kesinlikle ihmal etmeyin ki yaza formda girin…

Yaza formda girmenin sırları arasında, gün içerisinde tüketilmesi gereken sebzelerden, ve meyvelerden de söz etmemiz gerekmektedir. Günde en az beş porsiyon çiğ sebze ve meyve tüketmek, yaza formda girmek için yapılabilecekler arasında yer almaktadır. Bunun yanında, yaza formda girmek adına, sağlıklı yaşamak adına, vitamin ve mineral gereksiimlerinizin tam anlamıyla karşılanması için, günlük olarak tüketeceğiniz sebze; ve meyve gereksiniminin dokuz porsiyona çıkartılması önerilmektedir.

Yaza formda girmek için, yaza formda girmenin yolları arasında, içeceklerinize de dikkat etmenizin gerekiliğinden söz etmek gerekmektedir. Yaza formda girmenin sırları arasında şu bilgiyi sizlerle paylaşmak isterim: günlük olarak aldığınız enerjinin, ortalamada +30′u, sağlıksız içeceklerden alınmaktadır. Şeker, ve kalori olarak vücudunuza geri dönmektedir. Bu nedenle, yaza formda girmek istiyorsanız, içeriğinde şeker; ve mısır şurubu bulunan içecekleri tercih etmemeniz gerekmektedir. Bir buzlu ayran, ya da taze sıkılmış meyve suyu ile serinlemek, sizin için her zaman daha iyi bir alternatif olacaktır. Hele bir de yaza formda girin diye araştırmalar yapıyorsanız…

Kış aylarının gelmesiyle birlikte yavaşlayan metabolizmanın etkisi ile birlikte genellikle birçok kişide kilo artışı görülmektedir. Ancak havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişiyi yaza formda girme telaşı sarmaktadır. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte diyetlere başlanmakta ve spor salonlarına gidilmektedir. Yaza formda girmenin birçok püf noktası vardır. Günün en önemli öğünü olan kahvaltı güne hem zinde başlamamızı sağlarken hem de diğer öğünlerin seyrini de önemli ölçüde belirlemektedir. Kahvaltı yapmayan kişi saatler ilerledikçe daha çok acıkarak bir sonraki öğünde daha fazla kalori alacaktır. Böyle olduğu takdirde kişi hem sağlıksız beslenmiş olacak hem de yaza formda girmesi zorlaşacaktır. O nedenle güne iyi bir kahvaltı ile başlamak çok önemlidir. Kahvaltı demişken işe ya da başka bir yere giderken alınan poğaça, açma, simit tarzı kahvaltıdan bahsedilmemektedir. Mümkün oldukça kahvaltıda 1 adet yumurta az yağlı peynir domates salatalık gibi besinler tercih edilmelidir. Sabah kahvaltı yapması mümkün olmayan kişiler bir gece öncesinden kendi istediği besinlerden oluşan bir sandviç hazırlayabilir. Bu da evde kahvaltı yapmaya vakti olmayanlara farklı bir tercihtir. Su içmek metabolizmayı hızlandırdığından kilo vermeyi ve zinde bir vücuda sahip olmaya yardımcı olur. Ancak toplumumuzda genel kanı olarak susamadan su içilmemektedir. Bu kanı yıkılmalı ve günde ortalama 2-2,5 litre su tüketimi gerçekleştirilmelidir. Tüketilen besinlerin yavaş yenmesi ve ağızda fazla çiğnenmesi de oldukça önemlidir.

Sağlıklı kalın, spor yapın, Allah'a emanet olun…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.