Takip Et
  • 20 Ağustos 2014, Çarşamba

Kadın ve selülit

Selülitle baş etme yolları

Selülit azaltılabilir ve kontrol altına alınabilir ama "tamamen" yok edilemez maalesef... Selülitle mücadeleye devam!

Kadın olmanın ayrıcalığın bedellerinden biri de maalesef selülit. Bu sorun tümüyle dişi hormon yapısının bir sonucu. Zaten selüliti olmayan kadın o kadar az ki, on kişiden sekizinde görebilirsiniz... Üstelik incecik vücutlar bile selülitten nasibini alıyorlar. Bu kabus, portakal kabuğu gibi çukurlu bir görünümde, özellikle kalça ve bacaklarda göze çarpar. Ayrıca karın bölgesi, kolların iç ve dış kısımlarında da görülür.

Selülitin yapısal nedenleri

Selülitin hormonal yapıdan kaynaklanan 2 temel nedeni bulunur: Kadın vücudunun doğal yağ dokusu ve su toplama özelliği.

Doğal olsa da, selülite teslim olmak gerekmez!

Çeşitli kremler, cihazlar, selülit masajları, diyet önerileri selülitle mücadelenin silahlarıdır.

Selülit ve diyet

Selülit diyeti ile zayıflama diyeti ayrı şeylerdir. Zayıflamak amacıyla düşük kalorili bir diyet yapıldığı zaman, önce aktif yağ dokuları erir. Örneğin karındaki ve omuzlardaki yağlar gibi. Selülit temelde bir yağ hücresi olsa da yapısı bozulduğu için erimesi kolay değildir. Zayıflama rejimleriyle aktif yağ dokuları erirken selülitler yerli yerinde kalır. Bu yüzden, başlıca sorunu selülit olan kadınlara, selülit için özel bir diyet önerilir.

Spor

Özellikle tempolu yürüyüş, merdiven çıkmak, yüzmek ve bisiklete binmek çok faydalıdır.Bu aralar iklim şartları bisiklet binmeye çok uygun mesela. Bütün sporlar kan ve lenf dolaşımını hızlandırır. Aynı zamanda vücuttaki yağ depolarını enerjiye dönüştürerek erimelerine katkıda bulunurlar.Benim gibi yüksek katlarda oturanlar eve yayan çıkmaya devam…

Selülit ve masaj

Masaj doğru yapılırsa kan dolaşımını düzeltir ve ödemin çözülmesine yardımcı olur. Ayrıca yağ dokusunda hapsolmuş sıvıyı hareketlendirir ve lenf dolaşımını düzenler. Düzenli masajla vücut dokusu sıkılaşıp toplanır ve dolaşım sistemi düzene girer. Dolaşımın düzene girmesi selülit oluşumunu engeller.

Selülit kremleri

Anti-selülit kremleri bir süre için pürüzsüz ve düzgün bir cilt sağlar. Ancak uzun süreli etkileri henüz kesinlik kazanmamıştır. Ama denemenin bir zararı yoktur. Ancak bu kremleri kullanırken spor, diyet ve diğer aktiviteleri yapmanız, kremlerin etkisini arttırır.

Sporsuz kalmayın, sporsuz yaşlanmayın, Allah'a emanet olun… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.