Takip Et
  • 3 Aralık 2017, Pazar

Sarımsağın faydaları

Sarımsak

Bu haftaki yazımda sizlere sarımsağın sınırsız faydalarından bahsedeceğim.

Sarımsak şifa iksiridir günde 3-5 sarımsağı kokusuna katlanıp yiyiniz, ya da pişirip yiyiniz (az kokar) Bir miktar yiyecek yenilip sarımsak yenilip yutulursa mideye olan tesiri önlenir. Sarımsak hapları yutulursa aynı netice elde edilir.

Yan Etkisi

Normal kullanımda herhangi bir yan etkisi yoktur. Günde 3-5 dişten fazla yenmesi uygun değildir. Çok yenildiği taktirde bazı kişilerde zehir etkisi yapmakta mide, karınağrısı ve mide bulantısı yapmaktadır. Kokusundan dolayı yutulan sarımsak mideyi tahriş edip ülsere sebebiyet verebilir. Süt emziren kadın çok az yiyebilir, çünkü bebekte karın ağrısı yapabilir. En malum zararı kokusudur.

Telafisi

Sarımsak kokusu yüzyıllardır şikayet edilen bir durumdur. Çözümde bulunamamıştır. Kokuya sebep olan kükürtlü allicin maddesidir. Bu kükürt bileşenleri vücuttan solunum, ter, sidik ve dışkı ile çıkar. Aç iken yutmamak gerekir. Midede yanma yapacak olursa cacık ile yenmelidir.

Damar sertliği: Damarları genişletir, kanı temizler.

Kalp hastalığı: Sarımsak iyice ezilip limonla beraber içilir. Ezilerek sirkeye karıştırılan sarımsak, mantarlı yerlere sürülürse faydalıdır.

Sarımsak ve soğanın pişilerek daha faydalı olacağı belirtilmekle beraber birçok aktif maddenin yok olacağı da bir gerçektir. Pişirilerek vede çiğ yenen sarımsak tansiyonu düşürür.

Sarımsak yemek menenjite iyi gelir.

Sarımsak virüslerin çoğalmasını engeller.

Boğaz intihabı, sarımsak ezilip sütle içilir.

İdrar söktürücü, sarımsak ezilip bal şerbeti ile içilir.

Güneş çarpması: Asırlardır sarımsak güneş çarpmasına karşı kullanılır.

Balgam söktürücü: Sarımsak ezilip balla macun yapılarak yenirse balgamı söker.

Sarılık: Balla yapılan sarımsak macunu kanı temizler, karaciğeri düzene sokar, sarılığı tedavi eder.

Nasır ve siğil: Sarımsak ezilip az zeytinyağı karıştırılıp nasırlı veya siğilli yere bağlanır. 2-3 gün sıcak suda bekletilir.

İyileşmeyen yaralar: Sarımsak ezilir zeytinyağı ve balla krem yapılıp iyileşmeyen yara ve çıbanlara sürülürse kısa sürede iyileşir.

Göz rahatsızlıkları: Sarımsakta A vitamini bulunduğundan gece körlüğüne faydalıdır. Kalp ve gözardı kaslarına giden kılcal damarlardaki kan dolaşımını güçlendirdiğinden gözün görme gücünü artırır.

Kanser: Son zamanlarda yapılan araştırmalarda sarımsak yenen ülkelerde kanser hastalığına daha az rastlandığı gözlenmiştir.

Şeker hastalığı: Sarımsağın bileşimindeki cystein, inulin ve benzeri bileşimler nedeniyle sarımsak hem kanı temizler hemde şekeri düşürür.

Kabızlık giderici: Sarımsak ezilir ılık suyla yada bal şerbetiyle içilirse kabızlığı giderir.

Vücuda direnç ve kuvvet verir: Mısır’da piramitlerin yapımı sırasında, kölelere, soğan sarımsak ve turp yedirdikleri rivayet edilmiştir.

Saçkıran: Sarımsak ezilir kına bal ve zeytinyağıyla merhem yapılıp saçkıranlı yer ovuşturulur günde 2 kere tekrar edilip tedavi 10gün sürer.

Kolesterol: Kalp sektesinin nedeni olan bu maddenin bağırsaklardan atılması sağlar.

Sinirleri teskin eder: Sarımsak yemeyi alışkanlık haline getirenler daha az kızar, sinirleri gevşer.

Allerji: Sarımsak allerjilere karşı vücudun direncini korur.

Kan pıhtılaşması, sarımsakın ihtiva ettiği yağlar kana karışınca kan sulanır, pıhtılaşması önlenir.

İhtiyarlık: Sarımsak yiyen ülkelerde insanlar120 yaşına kadar yaşamaktadır. geç ihtiyarlamaktadırlar.

Sağlıksız kalmayın. Allaha emanet olun... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.