Takip Et
  • 9 Şubat 2017, Perşembe

EVDE SPOR YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Evde de spor yapabileceğiniz çok fazla püf noktası mevcut. İşte size yardımcı olabileceğimi düşündüklerim

-Egzersiz öncesi vücudunuzu iyice ısındırın.

-Isınma sonrası streching yapın.

-Hızlı kilo kaybından kaçının. Haftada 0.5-1.0 kg. olacak şekilde yavaş kilo verme hedeflenmeli ve diyette karbonhidrat değil yağ sınırlandırılmalıdır. Çünkü hızlı kilo verilirse yağ yerine su ve kas kaybı meydana gelir.

-Yemekten iki saat sonra egzersize başlayın.

-Egzersiz sırasında sıvı tüketimine dikkat edin. Yaklaşık olarak 750 ml ile 1500 ml arasında su tüketin.

-Günlük hayatta alacağımız su miktarı ise ortalama olarak kilomuzu 36'ya bölerek bulabilirsiniz. Örneğin 82 kilo olan biri günlük su tüketimi 2,280ml olmalı.

-Egzersizlerden sonra kaslarda karbonhidrat azalır, bu yüzden egzersiz sonrası ilk iki saat içinde 70 gram karbonhidrat içeren yiyecek ve içecek tüketin. (10 tane kuru meyve, 5-6 tane bisküvi, 2-3 adet muz yenilebilecek yiyeceklerden bazıları.)

-Eğer yoğun egzersiz yapıyorsanız karbonhidrat alımınızı artırın.

-Egzersizler cinsiyete ve yaşa bağlı olarak süre ve miktar bakımından farklılıklar gösterebilir. Evde egzersiz öncesinde 8 dakika ip atlayın veya 4 dakika step yapın... tabi herhangi bir sağlık probleminiz yok ise. Mesela menüsküsünüz varsa ip atlayamazsınz gibi…

-Esneme hareketlerini egzersiz öncesinde ve sonrasında yapın... önce ısınmak için için işe yarar daha sonrasında spordan sonra oluşabilecek vücut ağrılarının azalmasına yardımcı olur.

Sporsuz, sağlıksız kalmayın… Allah'a emanet olun…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.