Takip Et
  • 19 Mart 2015, Perşembe

Sağlıklı kalmak mı istiyorsunuz?

Bedensel Aktivitenin Sağlığı İçin Sporu Keşfet!

İstatistikler, yeterince hareket etmediği için her yıl 2 milyon insanın yaşamını kaybettiğini gösteriyor.

Bedensel hareketsizlik, başta kalp, yüksek tansiyon olmak üzere birçok hastalıkta etkili rol oynuyor.

Egzersiz, sağlığımızı korumak ya da gelişmiş olan sağlık durumumuzu devam ettirmek amacıyla yapılan, amaçlı hareketler olarak tanımlanabilir.

Egzersiz yapacak olan kişinin yaşına, cinsine ve de sağlık durumuna hatta bazen kondisyon durumuna veya becerilerine göre farklı özellikler taşır ama genel bir tanımlama verirsek, haftada üç ile beş kez arasında yapılan düzenli, ritmik ve yaklaşık olarak 30-45 dakikalık bir program. Amaçlanacak olan hedefe göre bunun yoğunluğunun şiddetini ve süresini de değiştirmek gerekebilir.

Düzenli orta düzeyde yapılan bedensel aktivitelerin kalp hastalığı, şişmanlık, insüline bağlı olmayan diyabet, yüksek tansiyon ve osteoporoz gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde, ayrıca vücut ağırlığının kontrolü ve organizmanın strese karşı direncini artırmada, önemli rol oynadığı ispatlanmıştır. Araştırmacılar şimdi çalışmalarını yaşam tarzına bağlı etken taşıyan hastalıklar (kanser gibi) üzerine yoğunlaştırmışlardır ve düzenli spor yapan kişilerin daha düşük kanser rastlandığına dair tahminler vardır.

Yaşam tarzı faktörleri, vücut sistemi güçlendirmek ya da zayıflatmak yönünden etkileşebilir. Diyet, stres ve fiziksel aktivite bu faktörleri oluşturur. Yetersiz beslenme ve uygun besinlerin eksikliği ümmin sistemini zayıflatabilir.

Şayet yaşlı ve yalnız yaşıyor iseniz, yalnız yemek yiyorsanız diyetinizde meyve ve sebzeler dengeli olarak yer almalıdır. Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için bedensel aktivite olmak zorundadır.

Yaşam Boyu Hareket Sağlıklı Kalmak İçin Şart

Yaşam genelde hareket ile tanımlanır. Hareket yani bereket... :)) Sağlıklı kalmak için spor yapmamız şart. Başka hiçbir yolumuz yok. Bölge olarak Aydın ve çevresinde dışarıda spor yapmak için iklim şartlarımızın uygun olduğunu düşünüyorum. Gerçi spor bilincine ait olan insanlar için iklim çok da önemli değil. Siz de hava nasıl olursa spora devam edin. Devam... Devam... Devam...

Sağlıkla kalın... Sağlıklı kalın... Allah’a emanet olun... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.