Takip Et
  • 21 Haziran 2015, Pazar

Ramazan dieti için birkaç öneri

Ramazanda diyet nasıl yapmalıyız?

Bu Ramazanda diyet yaparak fazla kilolarımızdan kurtulabileceğimiz gibi aynı zamanda dini ibadetimizi de yerine getirebiliriz. Ramazan kendimizi sevdiğimiz besinlerle ödüllendirmek için bir fırsat olabilir. En azından ertesi güne kadar.

Ramazanda diyet yaparak kilo vermek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken birkaç adım var. Öncelikle Ramazan ayında vücut açlık çektiği için sağlıklı bir takviye gerekecektir. Sahur vakitlerinde ve iftar vakitlerinde yediğiniz yemekler burada çok önemli.

2015 Ramazan Diyeti ile 12 saat kadar süren bir açlık sonunda bünyenizi yormayan tavsiyeler vereceğim. Bu tavsiyeleri dikkate alırsanız Ramazanda da kilo kaybı mümkün olacaktır. Öncelikle konumuzun açlık diyeti ile benzer etkiler sergilediğini hatırlatalım. Metabolizma aç kalacak ve ona göre davranacaktır.

Ramazanda Diyet Yapacaklara Tavsiyelerim

Uzun açlık saatleri bu yıl dayanılması imkansız gibi görünse de karbonhidrat yakımı ile kilo kaybı bu Ramazanda Diyet anahtarıdır. Yeterli sıvı içmek yetmez. Suyu nasıl içtiğiniz de önemlidir. İftar yaptıktan sonra şeker tüketimine de dikkat edeceğiz. Peki, Ramazanda diyet ile ne kadar sıvı tüketimi hedeflenmelidir? İki litre ya da bir gün için sekiz bardak.

Ramazanda Diyet Yaparken Sıvı Tüketimi Tavsiyelerim

• İftarda iki bardak.( iftar açarken 1 bardak yavaşça, iftardan sonra 1 bardak normal şekilde içilerek.)

• İftar ve sahur arasında dört bardak. (Saatte en fazla bir bardak)

•Sahurda iki bardak.

Çay veya kahve sıvı tüketiminden sayılmaz. Hatta Ramazanda diyet yaparken bu içeceklerden uzak durmanız faydanıza olacaktır. Bunların yerine bitki çayları tüketebilirsiniz. Böylelikle sindiriminize yardımcı olacaktır. (Tavsiye Rezene çayı)

Ramazanda diyet için iftarda dikkat edilmesi gerekenler

Ramazan ayında metabolizma yavaşlar ve enerji ihtiyacını vücut azaltarak kendini korumaya gider. İftar aç geçen süreyi telafi etme durumu değildir. Yavaş yavaş ve hafif yiyeceklerle başlayın. Unutmayın bünyemiz tokluğu yemek yedikten yaklaşık 12 dakika sonra hissetmeye başlar.

Canınız yoğun şekilde tatlı çekebilir. Ramazanda diyet yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli maddelerden biri ise şeker tüketimidir. Ramazan boyunca rafine edinmiş şekerden kaçının. Kuru ya da taze meyve ile hurma şeker ihtiyacınızı karşılamaya yeterli olacaktır. Canınız ne kadar isterse istesin biraz iradeli olabilirseniz faydasını göreceksiniz.

 

İyi Ramazanlar… Sporsuz kalmayın... Allaha emanet olun… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.