Takip Et
  • 7 Ocak 2016, Perşembe

Sebzelerin diyete etkisi büyüktür...!

Sebze ağırlıklı beslenen bir şişman gördünüz mü? Kilo problemini yaratan zaten en başta beslenme alışkanlıkları değil miydi? Öyleyse kilo vermek isteyen birinin en başta beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmesi gerekiyor. Doğru alışkanlıklar edinebilmesi için de doğru bilgilerle donanmış olması gerekiyor.

Bazı sebzelerin zayıflatan sebzeler olduklarını bilmekle işe başlayabilirsiniz. Sayacağım sebzelerle hazırlayacağınız mönüler oldukça keyifli ve lezzetli olabilir. Üstelik kolay ulaşılabilir olmaları bizi şanslı yapmakta. Sebze fakiri olmayan, zengin bir mutfak kültürüne sahip bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunu tekrar fark etmenizde, hatırlamanızda yarar var. Otlar, sebzeler aslında yabancı olmadığımız besinler.

Zayıflatan sebzelerden bahsetmeye maydonozdan başlayalım. Maydonoz bir ottur, lakin zayıflamak isteyenlerin muhakkak faydalanmaları gereken bir ottur. Her yemekte ve salatada maydonoz kullanmak, çayını demleyerek, çiğ olarak, her nasıl olursa tüketmek gerekmektedir. Sağlıklı zayıflamaya katkı sağlar. Zayıflamak için tüketilmesi gereken diğer sebzeler, brokoli, beyaz lahana, dereotu, pırasa ıspanak ve yeşil fasülye olarak sıralanabilir. Adı geçen sebzeleri uygun bir diyetin içinde bol bol kullandığımızda yağ dokularının vücuttan atılmasını sağlayıcı etki gösterdiklerini bilmeliyiz. Buna ilave, ugulayacağımız bir egzersiz programı yani bol hareket ile ve bol sıvı tüketimi ile zayıflama sürecinde epey yol kat edileceğini bilmelisiniz.

Bahsettiğimiz sebzelere, zayıflamaya yardımcı başkalarını da ekleyebiliriz. Sayalım: salatalık, kuşkonmaz, bamya, enginar, kültür mantarı, sakız kabak, patlıcan, bahçe bezelyesi. Aslında, baktığımızda sebzelerin metabolizmamıza uygunluğudur göze çarpan. Biz sağlıklı beslenerek zinde ve zayıf kalabiliyoruz. Her besin ögesinden dengeli olarak tüketmekle kilo almamış oluyoruz. O halde yapmamız gereken, beslenme bilgimizi arttırmak, sağlıklı beslenmeyi yaşam alışkanlığı haline getirmektir. En kalıcı değişimleri, sağlıklı ve kalıcı zayıflamayı, davranış değişikliği, beslenme tarz değişikliği edinince yakalayabilmekteyiz.

SAĞLIKLI KALIN... ALLAHA EMANET OLUN... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.