Takip Et
  • 19 Haziran 2024, Çarşamba 11:48

ATM'lerde yeni düzenleme

Arife gününden itibaren ülke genelinde ATM'lerde yaşanan nakit verme sıkıntısı üzerine, yetkililer yeni düzenlemeler için harekete geçti. Yeni düzenleme kapsamında, günlük para çekme limiti 10 bin liradan 20 bin liraya çıkarılacak ve ATM'ler 200 liralık banknotlarla doldurulacak.

Bayram öncesi birçok ilde vatandaşlar, ATM'lerden para çekme konusunda ciddi sorunlar yaşadı. Arıza bildirimleri ve yetersiz bakiye uyarıları ile karşılaşan vatandaşlar, bayramın birinci gününde de aynı sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Bu durumun tekrarlanmaması için gerekli adımlar atılmaya başlandı.

Yeni düzenlemeyle, günlük 10 bin lira olan para çekme limiti 20 bin liraya yükseltilecek. Ayrıca, bazı bankalarda 7 bin 500 lira olan komisyonsuz para çekme limiti de 15 bin liraya çıkarılacak. Daha önce ATM'lerin kasalarını dolduran 20 liralık banknotlar yerine, 200 ve 100 liralık banknotlar kullanılacak.

Show Haber'de yer alan bilgilere göre, bu düzenlemenin Kurban Bayramı sonrasında hayata geçirilmesi planlanıyor. Yetkililer, bu adımların ATM'lerde yaşanan nakit sıkıntısını büyük ölçüde azaltacağını ve vatandaşların mağduriyetlerini gidereceğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.