
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sakin Şehir unvanlı Yenipazar’da büyük bir coşku ve yoğun katılımla kutlandı.
Kutlamalar, Kaymakamlık binası önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulması, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlçe halk pazarının da kurulu olduğu günde tören alanında büyük bir kalabalık oluştu. Bayram coşkusuna ilçe protokolü, öğrenciler, aileler ve vatandaşlar hep birlikte ortak oldu.
Törene Yenipazar Kaymakamı Murat Karataş, Belediye Başkanı Malik Ercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayşe Acar ve birçok kurum temsilcisi katıldı. Protokol üyeleri törende çocukların ve halkın bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemine dair konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayşe Acar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bu özel günü coşku ve sevgiyle kutluyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramını kutlarken, Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz,” ifadelerini kullandı.
Törenin devamında ilçedeki okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere ödüllerini Kaymakam Murat Karataş, Belediye Başkanı Malik Ercan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayşe Acar takdim etti.
Bayram kutlamaları, öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve çeşitli gösterilerle sona erdi. Yenipazar’da 23 Nisan bir kez daha çocukların neşesiyle şenlendi. (SERKAN SARAÇOĞLU)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.