Takip Et

“Zamansız hizmet halka eziyet”

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Nazilli ile İsabeyli Mahallesi arasındaki karayolunda asfalt çalışması başlatıldı. Okulların açılması ile birlikte başlayan ve bu çalışmanın yaz aylarında yapılmamasına tepki gösteren vatandaşlar, “Zamansız hizmet, halka eziyet” yorumunda bulundu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Nazilli Evranlı Mezarlığı ile Mehmet Özalp Bulvarı’nın kesiştiği kavşaktan başlayarak Dallıca ve İsabeyli mahallelerine ulaşımı sağlayan yolun 2.7 kilometrelik bölümünde, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt çalışması başlatıldı. Nazilli İktisadi Bilimler Fakültesi başta olmak üzere, özel ve devlet okullarının yoğunlukta olduğu bölgede başlatılan çalışma, vatandaşları çileden çıkarttı.

“BU ÇALIŞMA NEDEN YAZ DÖNEMİNE DENK GETİRİLMEDİ?”

Bölgenin ana arteri olan yolda başlayan asfalt çalışması öncesinde alternatif güzergah belirlenmediği için çok büyük tehlike ve sorunlar yaşandığını belirten Serpil Özalp Şahbudak, “Ben emekli İlçe Milli Eğitim Müdürüyüm. 32 yıllık görev süremin büyük bir bölümünü Nazilli’de tamamladım, sadece 2 yıl Çine Kız Meslek Lisesi Müdürü olarak görev aldım. Yıllarca öğrenci yetiştirdiğim için yapılan yanlış uygulamalara karşı duyarlılığım ve hassasiyetim çok fazla. Rahatsızlığımız bu bölgede yaşayan insanlar olarak Nazilli, Dallıca ve İsabeyli anayolunda okullar açıldıktan sonra, 3 gün önce bir çalışma başlattı. Tamamen yolu kapatarak sıcak asfalt dökümü yapılıyor. Bu çalışmayı; zamanlama olarak, çok ters bir zaman olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu bölgede okullar çok fazla, yüzlerce veli gelip gidiyor. Keza servisler yine o şekilde. Bu bölgede okul dönemi ulaşım çok yoğun. Okulların açılmasıyla buradaki trafik yoğunluğu 10'a belki de 20’ye katlanmış durumda. Bu çalışma neden yaz dönemine denk getirilmedi? Planlamanın düzgün yapılmadığını düşünerek, dikkat çeksin istiyorum. Artık bundan sonra plansız, düzensiz hizmet, vatandaşa eziyet olarak değerlendiriyorum. Bu çevrede yaşayanlar ve yolu kullanan vatandaşlarımız oldukça öfkeli. Çoğunluğu kendi kendine konuşuyor ama resmi yerlere de mutlaka şikayetler olmuştur diye düşünüyorum” dedi.

“BEN BU YOLU NEDEN BOZDUKLARINI ANLAM VEREMEDİM”

Yolun bozularak çalışma başlatılmasına anlam veremediğini dile getiren Bayar Tazegül ise, “Burada çalışma devam ediyor ama ben bu yolu neden bozduklarını anlam veremedim. Bir de zamanı mı? Yerel seçimler var ve bu çalışma kaç ay sürecek? Bozulan yolumuz gayet güzeldi, yağan yağmur suyunu emiyordu ve herhangi bir selden etkilenmiyordu. Tam okul dönemi ve karşıda bir okul var. Buradan çocuklar ve veliler gidip geliyor. Bir sürü de iş yeri toz, duman altında. Bu yol neden bozuldu, neden?” diye tepkisini dile getirdi. (ERDAL AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.