Takip Et
  • 18 Ekim 2024, Cuma 08:55

Alevler Muğla’yı esir aldı

Muğla’da dün akşam saatlerinden itibaren başlayan orman yangınları, üç farklı bölgede devam ederken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Muğla’nın Ortaca ve Dalaman ilçelerinde dün akşam başlayan orman yangınlarına bu sabah saatlerinde Gökova Körfezi ve Milas’taki yangınlar da eklendi. Ortaca yangını kontrol altına alınırken, Dalaman, Gökova ve Milas’taki yangınlar henüz söndürülemedi.

DALAMAN YANGININA HAVADAN MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Dalaman ilçesine bağlı Taşbaşı köyünde dün akşam saatlerinde başlayan yangına, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 6 uçak ve 1 helikopter havadan müdahale etmeye başladı. Karadan ise 49 arazöz, 15 su ikmal aracı, 5 dozer ve 288 orman personeli yangını kontrol altına almak için çalışıyor. Bölgedeki şiddetli rüzgar, ekiplerin işini zorlaştırıyor.

GÖKOVA KÖRFEZİ’NDE YANGIN SÜRÜYOR

Gökova Körfezi Turnalı mevkiinde çıkan orman yangınına da hem havadan hem karadan müdahaleler devam ediyor. Yangın bölgesindeki sarp arazi şartları, çalışmaları güçleştirirken, 23 arazöz, 6 su ikmal aracı, 2 dozer ve 131 orman personeli karadan müdahaleyi sürdürüyor. Havadan ise 5 helikopter ve 1 uçak yangını söndürmek için görev yapıyor.

MİLAS’TA ORMAN YANGINI BAŞLADI

Muğla’nın Milas ilçesi Dibekdere Mahallesi yakınlarında sabah saat 05.40 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, 7 arazöz, 2 su tankeri ve 45 orman personeli karadan, 1 helikopter ise havadan söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Yangınlara karşı mücadele devam ederken, ekipler şiddetli rüzgarın yangınları daha da büyütmesini önlemek için yoğun çaba sarf ediyor.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.