Takip Et
  • 18 Ekim 2024, Cuma 11:33

Aydınlı üreticiler adına taleplerde bulundular

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ile ilçe ziraat odalarının başkanları, Ankara’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde Aydınlı üreticiler için taleplerde bulundu.

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Yenipazar Ziraat Odası Başkanı İsmet Aksoy, Germencik Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu ve Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri’yi makamında ağırladı. Görüşmede, tarım sektörünün yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerine dair kapsamlı raporlamalar yapıldı.

ZİRAAT BANKASI GENEL MÜDÜRÜNE SUNULAN TALEPLER

Başkanların ziyaretleri, Mustafa Savaş’ın liderliğinde Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nde devam etti. Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ile yapılan görüşmede, artan girdi maliyetleri karşısında üreticilerin yaşadığı zorluklar ve bu sorunların aşılmasına yönelik talepler dile getirildi. Görüşmede öne çıkan talepler şunlar oldu:

Sübvansiyonlu işletme kredi limitlerinin artırılması ve verilen kredilerde ipotek edilen mal ve taşınmazların değerlerinin piyasa koşullarına göre revize edilmesi, Ziraat Bankası’ndan alınan kredilerin tamamının nakdi olarak verilmesi talebi, özellikle 300 bin liraya kadar olan kredilerin ayni yerine nakit olarak sağlanmasının üreticilere büyük kolaylık sağlayacağı belirtildi, traktör kredilerinin daha cazip hale getirilmesi ve üreticilerin bu kredilere daha rahat erişebilmesi, pamuk üreticisinin yaşadığı tarımsal kuraklık nedeniyle kredi ödemelerinin ertelenmesi veya 2-3 yıl gibi taksitler halinde geri ödeme imkanı sunulması, sübvansiyonlu arazi edinim kredilerinin hisseli arazilerin alımında da kullanılabilmesi talebi ve kredi için yapılan ekspertiz çalışmalarındaki ipotek değerlerinin güncellenmesi gerektiği, ipotek edilen mal ve taşınmazların rayiç bedellerinin piyasa koşullarına göre revize edilmesi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ve Milletvekili Mustafa Savaş, bu taleplerin olumlu karşılandığını ve çözüm için gerekli çalışmaların başlatılacağını belirtti. Görüşme, üreticilerin sorunlarına çözüm odaklı adımlar atılacağı konusunda umut verici bir adım olarak değerlendirildi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.