Takip Et

Burası Aydın... Çözüm halktan

Aydın’ın Koçarlı ilçesi Yeniköy Mahallesinde geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından istinat duvarı çökmüş, birçok yol bozulmuştu. Geçen bir yılın ardından konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmazken mahalleli her yağan yağmurla göle dönen yollarda yürümekte zorluk yaşamaya devam ediyor. Suyla kaplı yollarda karşıdan karşıya geçmekte zorlanan vatandaşlar seslerini yetkililere duyuramayınca sorunlarına çözümü kendi üretiyor. Son yağan yağışlarda oluşan ve mahalledeki birçok vatandaşın kullandığı sokaktaki su birikintisi nedeniyle karşıdan karşıya geçmekte zorlanan vatandaşlar yetkililerin herhangi bir çalışma yapmaması nedeniyle İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya ulaşıp köprü istedi. Kaya’dan köprüyü alan vatandaşlar kendi imkanlarıyla taşıdıkları köprüyü mahallelerine getirip sorunlarına çözüm buldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Koçarlı’nın Yeniköy Mahallesinde geçen sene yaşanan sel felaketinin ardından mahalledeki birçok sokak sular altında kalmış, istinat duvarı çökmüş ve mahalledeki birçok yol hasara uğramıştı. Mahallede yaşayan birçok vatandaş bu sorunu dile getirse de hasara uğrayan alanlarda herhangi bir çalışmanın yapılmaması mahallede her yağan yağmurun ardından yollarda su birikintilerinin oluşmasına sebep oluyor. Yağan yağmurun ardından derelerin taşması sokakları adeta göle dönüştürüyor. Mahallelinin bu konuda yaşadıkları mağduriyeti dile getirmesine rağmen yetkililerin herhangi bir çalışma yapmaması nedeniyle vatandaşlar da sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyor.

Son yağmurun ardından çok sayıda vatandaşın kullandığı sokak göle döndü. Yetkililere defalarca başvuruda bulunana ama bir türlü seslerini duyuramayan mahalleli karşıdan karşıya geçmek için kendi imkanlarıyla uzun ince bir tahtadan köprü yaptı. Çocukların da sıklıkla kullandığı tahta köprü hem tehlikeli hem de yeterli olmayınca mahallede yaşayan bir vatandaş İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya ulaşıp köprü istedi. Vatandaşın talebine karşılık veren Kaya’nın verdiği köprücük İncirliova’dan alınarak mahalleye getirildi. Su birikintisinin olduğu alana mahalleli tarafından yerleştirilen köprü vatandaşın sorununa geçici de olsa çözüm oldu. Kendi sorunlarına çözümü kendi bulan vatandaşlar köprücük yardımı için İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya teşekkür etti. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.