Takip Et
  • 23 Eylül 2024, Pazartesi 09:12

Ünlü Müzisyen hayatını kaybetti

Türk Müziği Bestekârı Sabri Akçagül'ün oğlu, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müzikisi Konservatuvarı'nın Batı Müziği bölümünde uzun yıllar öğretim üyeliği yapmış ve Blu Notte Orkestrası'nın kurucusu olan Özgen Akçagül, ALS hastalığına yenik düşerek hayata veda etti.

Müziğiyle ve eğitmenlik kariyeriyle tanınan Akçagül'ün vefatı, öğrencileri ve müzik dünyasında büyük üzüntü yarattı. Yakın çevresi tarafından sevilen ve saygı duyulan Akçagül, müzik alanındaki katkıları ve yetiştirdiği öğrencilerle Türkiye’nin önemli müzik insanlarından biri olarak kabul ediliyordu. Akçagül’ün eski öğrencilerinden Türk Müziği Yorumcusu ve Eğitmeni Ümit Bulut, hocası hakkında duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, “Bilgisi, disiplini ve babacan tavırlarıyla çok farklı bir öğretmen profili çizdi. Binlerce öğrenci yetiştirdi, onların gönüllerinde kalıcı izler bıraktı. Onun kaybı bizler için çok büyük bir acı. Özellikle oğlu, genç piyanist Arkın Akçagül’ün başarıları ve Sabri Akçagül’den gelen müzikal miras, hocamızın bıraktığı izi derinleştirdi" ifadeleriyle duygularını paylaştı.

Öğrencilerinden biri de Akçagül’e olan sevgisini şu sözlerle dile getirdi: “Yaşadığın süre boyunca müziğine, yüreğine dokunmadığın bir öğrencin olmadı. Herkesin içi ağlıyor şimdi. Ne çok şey öğrendik senden. Hem saygı duyar hem de kocaman sarılırdık sana. Büyük müzik insanı, güzel insan, seni ömrüm boyunca anacağım. Işıklar içinde uyu.”

Özgen Akçagül, 22 Eylül 2024 Pazar günü Alsancak Hocazade Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yelki Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.