Takip Et

“ADÜ Öğrencilerinin başına kaza gelmeden önlem alınsın”

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden (ADÜ) ile Zafer Mahallesi arasında kalan yolda kaldırım bulunmamasından dolayı yayalar ile araçlar iç içe hareket ediyor. Bu soruna çözüm üretilmesini beklediklerini belirten İbrahim Duran, “Bu yolda kaza yaşanmadan önlem alınmasını istiyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

ADÜ Merkez Kampüsü Camisi ile öğrenci yurtlarının yoğun olarak bulunduğu Zafer Mahallesi Varyantı, öğrenciler ile vatandaşlar için tehlike saçmaya devam ediyor.

“ÖĞRENCİLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN BU SORUNLARIN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Yolun her iki yönünde kaldırım bulunmadığı için tehlikeye neden olduğunu belirten Adnan Menderes Üniversitesi’nde memur olarak görev yapan İbrahim Duran; “Öğrencilerimizin üniversiteye geliş gidiş yolu olarak kullandığı, Üniversite Camimizin bulunduğu yolda kaldırım ihtiyacımız var. Araçlardan dolayı öğrencilerimiz rahat yürüyemiyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Efeler Belediyesi’ne bu konuyla ilgili yazı yazdım. İkisi de yapacağını ifade etti ama herhangi bir işlem yapılmadı. İki defa mühendis geldi, yola baktı ama hiçbir şekilde çalışma başlamadı. Hala daha bekliyoruz. Yollarımızda çok bozuk, yollarında yapılması lazım kaldırımla birlikte. Öğrencilerin güvenliği için aydınlatma yapılmasını istiyoruz. Bu konuda belediyelerden ve Aydem’den çalışma bekliyoruz” diye konuştu.

“BU KONUDA YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ”

Yurtların olduğu bölgeye daha yakın olduğu için yolun yoğun şekilde kullanıldığını ifade eden Duran; “Günlük 2 bin civarı öğrencimiz bu yolu geliş gidiş güzergahında kullanıyor. Çünkü yurtlar bu yoldan daha yakın. Tüm öğrencilerimiz neredeyse bu yolu kullanıyor, personelimiz de bu yolu tercih ediyor. Yaya veya araçla üniversitemize gelmek isteyen kişiler genelde bu yolu kullanıyor. O yüzden bir yoğunluk oluşuyor. Özellikle saat 16:00’dan sonra bu yol çok yoğun oluyor. Öğrencilerin ders çıkışı veya ders girişi, memurların çıkış saati olduğunda çok büyük sorun yaşıyoruz. Şu ana kadar bu yolda herhangi bir kaza yaşanmadı, o da insanlarımızın duyarlılığından kaynaklanıyor. Bu yolda kaza yaşanmadan önlem alınmasını istiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.