Takip Et

İkinci el alım/satım işlemlerinde yeni dönem!

Sigortalı ve hak sahipleri, araçlarına ait trafik ve kasko sigortası kapsamındaki ekspertiz raporlarını artık e-Devlet üzerinden görüntüleyebilecekler. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem, bu yeni uygulamanın yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Erdem, sigortalıların daha önce e-Devlet üzerinden eksper ataması yapabildiklerini hatırlatarak, yeni uygulamanın bu sürecin devamı niteliğinde olduğunu belirtti. Bu yeni özellik sayesinde, sigortalılar ve hak sahipleri, araçları için düzenlenen ekspertiz raporlarını kolaylıkla erişebilecekler.

Erdem, "Bu uygulama, sigortalıların hak ve menfaatlerinin korunmasına hizmet ederken, eksper ofislerindeki yoğunluğu da azaltacaktır," dedi. Ayrıca, bu çalışmanın hayata geçirilmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ve TÜRKSAT yetkililerine teşekkür etti.

Bu yenilik, sigorta işlemlerinde kolaylık ve hız sağlarken, kullanıcıların da haklarına daha hızlı ve kolay erişimini mümkün kılacak. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.