Takip Et
  • 16 Eylül 2024, Pazartesi 15:55

“Buraya her gelen kendini Gaziantep'e gitmiş gibi hissedecek”

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmete başlayan, Murat Doğan ve Kamil Koç’un işletmeciliğini yaptığı Zeugma Antep Yörem Baklavalarının ilk şubesi, düzenlenen törenle açıldı. İşletme ortağı Murat Doğan, “Buraya her gelen kendini Antep'e gitmiş gibi hissedecek” dedi.

Kurtuluş Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde hizmete başlayan Zeugma Antep Yörem Baklavalarının açılış törenine, İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, Kurtuluş Mahalle Muhtarı Funda Utaş, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi konuşan İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, yeni hizmete başlayan işyerinin sahiplerine ve şehre hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmanın ardından Zeugma Antep Yörem Baklavalarının açılış kurdelesi kesildi.

“TEPKİLER ÇOK OLUMLU, ŞUBELERİMİZİ ÇOĞALTMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Zeugma Antep Yörem Baklavaları işletme ortaklarından Murat Doğan, hizmetleri ve ürün türleri hakkında bilgiler verdi. 25 yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinde askeri personel olarak görev yaptıktan sonra 2023 yılında emekli olduğunu ve aile bireylerinin sektör içerisinde olması nedeniyle kendi iş yerlerini açmaya karar verdiklerini ifade eden Doğan, "Kardeşlerim bu sektörde hizmet vermekteler. Ortağım Kamil bey ile birlikte Gaziantep ve Hatay yöresinde üretilen ürünleri Aydın halkına sunmak için bir yola çıktık. Aydın halkına kaliteli ve iyi baklava yedirebilmek adına hizmet etmeye geldik. Aldığımız geri dönüşler oldukça olumlu yönde, inşallah önümüzdeki süreçte şubelerimizi çoğaltmayı düşünüyoruz” dedi.

“GÜNLÜK OLARAK YAKLAŞIK 20 ÇEŞİT BAKLAVAMIZ GELİYOR”

Baklava ve diğer tatlı türleri üzerine Aydın'da yaklaşık 1 yıl kadar araştırma yaptığını belirten Murat Doğan, "Şehrimizde bir eksiklik olduğunu fark ettik ve baklavayı ana vatanından Antep'ten getirerek Aydın halkı ile buluşturmak üzere iş yerimizi açtık. Biz günlük olarak 20 çeşit baklavayı taze taze sunuyoruz. Özellikle Kuru baklava, şöbiyet, midye, cevizli baklava, Şam tatlısı gibi ürünlerimizde çok iddialıyız. Bize her gelen kendisini Antep'e gitmiş gibi hissedecek. Sadeyağ ve yüzde 100 pancar şekeriyle hazırlanmış baklavalarımızı Aydın halkına sunuyoruz. Ayrıca günümüz ekonomik koşullarını düşünerek 2 çeşit klasik fıstıklı ve cevizli baklavalarımızı her vatandaşımızın alabilmesi maksadıyla maliyetine satıyoruz. Açılışımıza katılan Milletvekilimize, İl Başkanımıza, mahalle muhtarımıza, STK temsilcilerine ve tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.