Takip Et
  • 16 Eylül 2024, Pazartesi 17:46

Erol: Buharkent büyüyor

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, tvDEN ekranlarında yayınlanan Baş Başa programında Gazeteci Emin Aydın’ın sorularını yanıtladı. Erol, belediye çalışmalarını, Buharkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımları ve ilçedeki gelişmeleri anlattı. "Ustalık dönemim" dediği başkanlık sürecinin başlangıcından itibaren yaptığı icraatları, karşılaştığı zorlukları ve geleceğe dair planlarını detaylandırdı.

“USTALIK DÖNEMİMİZDE BÜYÜK İŞLER BAŞARDIK”

Mehmet Erol, programda belediye başkanlığında artık "ustalık dönemine" girdiğini belirterek, “Çıraklık ve kalfalık dönemlerini geride bıraktık, artık ustalık dönemi. Bu dönemde, Buharkent'in sorunlarına yönelik çözümler ürettik ve büyük projelere imza attık,” ifadelerini kullandı. Özellikle 2019 seçimlerinde partisinin yaşadığı zorluklara rağmen, ilçede büyük bir farkla kazandığını hatırlatarak, başarısının arkasında vatandaşlarla kurduğu güçlü iletişim ve gerçekleştirdiği projelerin bulunduğunu söyledi.

Erol, “Biz her alanda var olduk, vatandaşımızla iyi bir diyalog kurduk, onların yanında olduk. 13.000 nüfuslu bir yerde 403 cemiyete katıldık, cenazeler hariç. Hizmetlerimizin ve samimiyetimizin farkına varan vatandaşlarımız, bu süreçte bizi destekledi,” diye konuştu.

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İLE BUHARKENT BÜYÜYOR”

Başkan Erol, Buharkent Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapılan çalışmaların ilçeye büyük katkı sağladığını belirtti. "Organize Sanayi Bölgesi'nin başkanlığını da yürütüyorum. Burada yaptığımız işler, ilçemizin büyümesine ve nüfusunun artmasına önemli katkılar sağladı. Yeni fabrikalar açılıyor, üretim ve istihdam artıyor," dedi. OSB'de devam eden yatırımlar arasında tavuk işleme tesisi ve yeni tekstil fabrikaları bulunduğunu, bu yatırımların tamamlanmasıyla 1500 ila 2000 kişilik ek istihdam yaratılacağını kaydetti.

Erol, OSB'de şu anda 700-800 kişinin çalıştığını, hedeflerinin ise 5000 kişilik bir istihdam olduğunu belirtti: "2025 yılı sonunda 2000'i bulacağımızı düşünüyoruz, buharkent için çok büyük rakamlar," diye ekledi.

“BUHARKENT’İN NÜFUSU HIZLA ARTIYOR”

Erol, Buharkent'in sadece sanayi yatırımlarıyla değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel projelerle de büyüdüğünü belirtti. "Buharkent'te nüfus artışı hızlanıyor, şu anda 13.300 nüfusa ulaştık. Beş yıl sonra 20.000’e ulaşmayı hedefliyoruz," dedi. Erol, bu artışın arkasındaki en büyük etkenlerden birinin, OSB'deki istihdam olanakları olduğunu vurguladı.

Erol, ilçede inşaat sektörünün de hızla büyüdüğünü, yeni konut projelerinin hayata geçirildiğini ve esnaf sayısının da önemli ölçüde arttığını belirtti: “Önceden 300 olan esnaf sayısı şimdi 600'e ulaştı, bu da ilçenin ekonomik canlanmasının bir göstergesi," diye konuştu.

“PAZAR YERİ VE YENİ PROJELER GELİYOR”

Mehmet Erol, pazar yeri projesinin de detaylarını paylaştı. “Pazar yerini yapma kararını aldığımızda birçok zorlukla karşılaştık, ihaleler defalarca iptal edildi, fiyat artışları bizi zorladı. Ama sonunda 8. ihalede başardık,” dedi. Yeni pazar yerinin 76 milyon TL’ye mal olduğunu belirten Erol, bu proje için de ciddi bir mücadele verdiklerini anlattı.

Erol, pazar yerinin tamamlanmasıyla birlikte ilçede sosyal etkinliklerin artacağını belirterek, “Pazar yeri tamamlandığında düğünler, etkinlikler için de kullanılabilecek. Kapalı bir düğün salonu yapmayı planlıyoruz," ifadelerini kullandı.

“DOĞALGAZ VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Erol, Buharkent'te doğalgaz çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirtti. "2024’te doğalgazı kullanmaya başlayacağız. 3 Eylül Mahallesi ve Kamilpaşa Mahallesi'nin bir kısmında doğalgaz çalışmaları tamamlandı. Üst yapı çalışmaları da bitmek üzere," diye konuştu. Ayrıca, ilçenin altyapı ve sosyal tesis yatırımlarının da sürdüğünü kaydeden Erol, “Tasarruf tedbirleri genelgesi nedeniyle bazı projeleri ertelemek zorunda kalsak da, hizmetlerimiz devam edecek,” dedi.

“GENÇLERE YATIRIM EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ”

Başkan Erol, gençlere yönelik spor ve kültürel faaliyetlere de büyük önem verdiklerini belirtti. "Buharkent Belediyesi olarak gençlerimize yönelik birçok spor branşı açtık; basketbol, voleybol, yüzme gibi. 150'den fazla sporcumuz var," dedi. “Başarıyı sadece şampiyonluk olarak görmüyoruz, gençlerimizi kazanmayı başarı olarak görüyoruz,” diye ekledi.

“DEVE GÜREŞİ DEVAM EDECEK”

Buharkent’te geleneksel deve güreşlerinin bu yıl da yapılacağını belirten Erol, “15 Aralık’ta Buharkent Deve Güreşi yapılacak. Tasarruf tedbirleri genelgesine uygun olarak, kültürel etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz,” dedi.

“BUHARKENT’İN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Erol, programın sonunda Buharkent için verdiği tüm sözlerin arkasında olduğunu ve bu sözleri yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğini belirterek, “Buharkent halkı bize güvensin, hepsini gerçekleştireceğiz,” dedi. Başkan Erol, “Verdiğimiz sözlerin hepsi takipçisiyiz. Hizmetlerimizin devamı gelecek, Buharkent daha da büyüyecek,” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’un açıklamaları, ilçenin büyüme ve gelişme yolculuğunda önemli adımlar atıldığını ve yeni projelerle daha da ileriye gidileceğini gösteriyor. Başkan Erol’un liderliğinde Buharkent, Aydın’ın parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.