Takip Et
  • 22 Eylül 2024, Pazar 15:25

Başkan Özek’ten nitelikli eleman krizi uyarısı

Semiha Özek

Türkiye Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Platformu Kurucusu ve Genel Başkanı Semiha Özek, yaptığı açıklamada Türkiye'de nitelikli eleman bulma sorununun giderek büyüdüğüne dikkat çekti. Özek, kısa süre içinde gerçekleşmesi beklenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın toplantısının bu sorunun çözümü için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

"GENÇ NÜFUSA RAĞMEN USTA VE ELEMAN BULMAK ZORLAŞIYOR"

Türkiye’nin genç nüfusa sahip bir ülke olmasına rağmen, sanayide usta, fabrikalarda işçi bulmanın zorlaştığını belirten Özek, gelecekte nitelikli eleman bulmanın imkansız hale geleceği uyarısında bulundu. Türkiye'nin iş gücü piyasasında yaşanan bu krizin çözümüne dikkat çeken Özek, “Tamir için evlerimize çağırabileceğimiz yetişmiş eleman bulmak bu şartlar ile devam ederse bir süre sonra neredeyse imkansız olacak” dedi.

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARI İÇİN ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Özek, 1986 yılında çıkarılan 3308 sayılı kanunun, staj ve çıraklık sigortası mağdurları açısından büyük bir sorun yarattığını ifade ederek, staj ve çıraklık sigortası başlangıcının SGK başlangıcı sayılmasının, yeni nesillerin sanayiye yönlendirilmesi açısından önemli bir eşik olduğunu belirtti. “Bu sorun çözülmeden gençleri fabrika ve sanayiye yönlendirmek mümkün değil” diyen Özek, toplantıda bu konunun gündeme getirilmesi gerektiğini ifade etti.

HİSARCIKLIOĞLU’NA ÇAĞRI: “BU SORUMLULUĞU SİZ ANLAYABİLİRSİNİZ”

Semiha Özek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na seslenerek, bu büyük sorumluluğu en iyi onun anlayacağını belirtti ve toplantıda stajyer ve çırakların sorunlarının çözümünde etkin bir rol alması gerektiğini vurguladı. Özek, "Geç olmadan stajyer ve çırakların sorunları çözülmeli, geleceğe güvenle bakmalıyız" dedi.

Bu toplantının ve alınacak kararların Türkiye'nin geleceği açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Özek, "Bu vatan bizim, bu millet bizim, dolayısıyla stajyer de, çırak da bizim" diyerek sözlerini noktaladı. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.