Takip Et
  • 22 Eylül 2024, Pazar 16:12

Didim'de ASKİ'nin arıtma tesisinin çalıştırılmadığı iddiası

Didimliler, ASKİ’nin (Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi) ilçede arıtma tesisini çalıştırmadığını ve atık suların doğrudan denize karıştığını ileri sürüyor.

Denizin renginin zaman zaman değiştiğini ve bu durumun halk sağlığına zarar verdiğini belirten vatandaşlar, tepkilerini dile getirdiler:

"Özlem Hanım her seçimde Kuşadası ve Didim'den büyük oy alıyor, ancak ilçemize hizmet anlamında hiçbir şey yapılmıyor. Artık sağlığımız bile tehlikede. ASKİ’nin yaptığı çalışmalar yarım bırakılıyor, parklarımızın bile suyunu kesti. Bizi adeta cezalandırıyor. Verdiğimiz oyları helal etmiyoruz."

Özlem Çerçioğlu’nun, daha önce de Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile benzer bir siyasi çatışmaya girdiği iddia edilmişti. Çerçioğlu’nun, ilçede halkı mağdur etmek amacıyla sahillerdeki tuvaletler, duş kabinleri, şezlonglar ve parklardaki su borularını söktürdüğü ileri sürülmüştü. Ayrıca, ilçe belediyesine yüksek miktarda su faturaları çıkarıldığı da iddia edilmişti.

Vatandaşlar, Didim’in alt yapısının göz ardı edilmesinin yanı sıra hizmetlerin yetersizliği ve yarım bırakılan projelerden dolayı Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne tepkilerini her geçen gün artırıyor. Halk, Özlem Çerçioğlu’nun Didim'de siyasi hesaplaşmalar uğruna sağlığı tehdit eden politikalardan vazgeçmesi gerektiğini ifade ediyor. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.