Takip Et
  • 21 Şubat 2024, Çarşamba 13:53

“Sanayi sitesi mahallemizin gelişimini engelliyor”

Aydın’ın Efeler İlçesi Ata Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Akay, mahalleleri içerinde bulunan 1. Sanayi Sitesi’nin kaldırılacağı yönünde daha önce kendisine söz verildiğini belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkanımız geçmiş yıllarda bunun kaldırılacağını ifade etti. Ancak hala bir gelişme yok sanırım bir engel çıktı. Bu durum mahallemizin gelişimini engelliyor” dedi.

Efeler Ata Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Akay, 2014 yılından bu yana iki dönemdir muhtarlık görevini yürüttüğünü, 31 Mart seçimlerinde tekrar aday olmayacağını ifade etti. Muhtar Akay, mahallesinde muhtar adayı olarak 6 kişinin bulunduğunu belirtirken, demokrasi yarışına giren muhtar adaylarına başarılar diledi.

MUHTAR AKAY, MAHALLESİNE YAPILAN HİZMETLERİ SIRALADI

10 yıl mahallesi için çalıştığını söyleyen Bayram Ali Akay, “Göreve geldiğim günden bu yana mahalleme doğal gaz gelmesinde öncü oldum. Elektrik hatlarına yeraltına aldırdık, mahallemize hızlı internet geldi VE onunda hatları yeraltından çekildi. Pazaryerimiz yoktu, kapalı pazar yerine kavuştuk. Dört tane parkın açılışını gerçekleştirdik. Efeler belediyesinin öncülüğünde bir tane hanım evi, bir tane kitap kafe, bir tane gündüz bakımevi açılışı gerçekleştirdik. Yollarımızı mümkün olduğu derecede yeniledik. İki caddemize asfaltlama çalışması gerçekleştirdik, üçüncü ve dördüncü caddelerimizde ise asfaltlama çalışmaları devam etmekte. Görev sürem boyunca halkımıza elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştık” açıklamasında bulundu.

“BUNU 10 SENEDİR BİR TÜRLÜ BAŞARAMADIK”

Ata Mahallesi’nin Efeler’de en hızlı gelişim yaşayan bir alan olduğunu dikkat çeken Muhtar Akay, “2014 yılında 3 bin civarı seçmenimiz vardı ama bu seçimde seçmen sayımız 10 bine yaklaştı. Yeni gelişmekte olan bir mahalle olduğumuz için hizmete sürekli ihtiyacımız var. Biri Büyükşehir Belediyesi’ne ait diğeri efeler belediyesine ait iki alanın park alanı olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Mahallemizde doğu kökenli vatandaşımız çok olduğu için bir adet taziye evi yaptırmak istiyoruz. Bunu 10 senedir bir türlü başaramadık. Mahallemizdeki kat mülkleri çok düşük, bunun yükseltileceğinin sözünü aldık ancak hiçbir gelişme olmadı. Mahallemiz 1. Sanayi Sitesi ile iç içe geçmiş durumda ve mahalle halkımız bu durumdan çok rahatsız. 1. Sanayi Sitesi’nin buradan kaldırılması için halkımızın büyük talebi var. Büyükşehir Belediye başkanımız geçmiş yıllarda bunun kaldırılacağını ifade etti ancak hala bir gelişme yok. Sanırım bir engel çıktı. Sanayi sitesi mahallemizin önünü kesmekte. Mahallemiz gelişmekte olan bir mahalle, ancak sanayi yüzünden biraz durgunluk yaşıyoruz. Bu sorundan kurtulduğumuzda mahallemiz çok daha iyi gelişim sağlayacak” ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.