Takip Et

Palandöken: Staj ve çıraklık sorunu Ekim'de çözülecek

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, staj ve çıraklık sigortası başlangıçlarının SSK başlangıcı sayılmasını isteyenlerin sorununun Ekim ayında çözüleceğini söyledi.

Akdeniz Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Mehmet Doruk, X isimli sosyal medya platformundaki sesli sohbet odasında yaptığı açıklamada, "Bugün Ahilik Haftasını kutlamak için TESK Başkanımız Bendevi beyi aradım. Kendisine perakende yasasının ne aşamada olduğunu sordum. Tüm hazırlıkların yapıldığını, küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak o yasanın Ekim ayında çıkacağını söyledi. Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının durumunu da sordum, 'O sorun da Ekim'de çözülecek' dedi. Ben de sayın Genel Başkanımızın bu müjdesini, bu konuda sabırsızlıkla haber bekleyen arkadaşlarımla paylaşmak istedim ama bu konuda son sözü söyleyecek olan da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yakın zamanda kendisinden de bu müjdeyi duyacağımızı düşünüyorum" dedi.

Başkan Doruk, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sorununun çözülmesi için konuyla yakından ilgilendiğini bildiklerini söyledi. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.