
Büyükşehir Yasası ile Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Didim Hayvan Barınağı, yapılan girişimler sonucu yeniden Didim Belediyesi'nin sorumluluğuna verildi.
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın, yaptığı görüşmeler ve Meclis’in hayvan barınağının yeniden Didim Belediyesi'ne geçmesi isteği, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da onayı ile kabul edildi.
Didim Belediyesi'nin sorumluluğuna bir ay önce geçen barınakta başlatılan iyileştirme ve genişletme çalışmaları, devam ediyor. Didim Hayvan Barınağı'nda sokak hayvanlarının tedavi, rehabilitasyon, bakım ve kısırlaştırılma işlemleri yapılarak, Hayvan Hakları Yasası uyarınca yine doğal yaşam alanlarına bırakılıyor.
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, barınağın bakım ve tedavide daha elverişli duruma getirilmesi için iyileştirme çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda rehabilite edilmeleri için mevcut barınağın genişletilmesi ve daha çok sokak hayvanlarının barındırılabilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Atabay, "Bir veteriner hekim, bir iç saha sorumlusu, bir dış saha sorumlusu ve bir idari işler sorumlusu ile 2 temizlik sorumlusundan oluşan Didim Hayvan Barınağı ekibimiz, kısıtlı imkanlarla daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
Veteriner Hekim Ali Karahallı ise barınakta sokak hayvanlarının tedavi, rehabilite ve kısırlaştırma işlemlerinin yapıldığını ifade ederek, "Gerek ihbar üzerine, gerekse barınağımıza getirilerek teslim edilen sokak hayvanlarını bakım ve tedavilerinin sonunda yasa gereği tekrar doğal yaşama bırakmaktayız. İhbar üzerine gittiğimiz yerde sokak hayvanlarını barınağımıza getirebilmemiz için bazen iğne ile uyutmamız gerekiyor. Bu işlem sırasında kullandığımız tabanca şırınga fırlatmakta ve hayvanı uyuşturmaktadır. Bazı vatandaşlarımız bu işlemi yanlış değerlendirerek, hayvanları öldürdüğümüz kanısına varıyor ve bizlere tepki gösteriyor. Bu yanlış anlayıştan vazgeçilmelidir" diye konuştu.
Hayvan severlerin yardımlarını her zaman beklediklerini kaydeden Karahallı, şu ifadelere yer verdi: "Kullanılmayan battaniyeler, kilimler ve mamalar barınağımıza bağışlanabilir. Telefonla yapılacak her ihbarı en kısa zamanda değerlendiriyoruz. Ancak bazen asılsız ihbarlar yapılmakta ve bu ihbarlar zaman ve iş gücümüzü boşa harcatmaktadır. Bu asılsız ihbarlar gerçek yardım gerektiren ihbarları da geciktirerek, istenmeyen sonuçlara neden olmaktadır. Vatandaşlarımızdan özellikle beklediğimiz davranıştır."
Barınağın daha iyi imkanlarla çalışabilmesi için Belediye Başkanı Deniz Atabay ile eşi Tuna Atabay'ın titizlik gösterdiğini sözlerine ekleyen Veteriner hekim Ali Karahallı, "Tuna hanım bizzat gönüllü olarak barınakta uzunca zaman geçirerek, hayvanların tedavilerinde ve bakımlarında her türlü destekleri ile büyük yardımda bulunmakta. Kendilerine bu duyarlı davranışları için teşekkür ediyorum" dedi. (EDİZ VERDİOĞLU)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.