Takip Et
  • 26 Haziran 2024, Çarşamba 14:25

Asgari ücretliye kötü haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtladı. Işıkhan, asgari ücrette ara zam yapılmayacağını açıkladı. Bir gazetecinin "Asgari ücrette ara zam olacak mı?" sorusuna Işıkhan, "Asgari ücrette herhangi bir artış olmayacak. Geçen aralık ayında da bunu ifade etmiştik. Göstergeler olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz." şeklinde yanıt verdi.

Bakan Işıkhan, amaçlarının geçici refahı sağlamak değil, kalıcı refahı temin etmek olduğunu vurguladı. Bu kararın sonuçlarını yıl sonuna doğru enflasyonun düşmesiyle birlikte göreceklerini belirtti.

Bir diğer gazetecinin "Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?" sorusu üzerine Işıkhan, "Şu an gündemimizde yok. Toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok." diye konuştu.

Bakan Işıkhan'ın açıklamaları, asgari ücretle ilgili beklentileri olan çalışanlar ve emekliler için önemli mesajlar içeriyor. Aralık ayında yapılacak toplantıda asgari ücretin yeniden belirlenmesi bekleniyor. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.