Takip Et

Aydınlı kuyumcudan altın tavsiyeleri

Çeyrek altın fiyatının 3 bin TL’yi aşmasının ardından, yatırımcıların gözü altına çevrildi. Aydınlı Kuyumcu Mehmet Yavaşoğlu, altında grafiğin hangi yönde seyredeceğine dair merakla bekleyen yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Yavaşoğlu, uzun vadeli yatırımlar için altının en güvenli liman olduğunun altını çizdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Dünya İsrail-Filistin savaşının izlerini derinden hissederken, savaştan en çok etkilenenlerden birisi altın piyasası oldu. Borsanın hızla düşmesiyle birlikte altında ibre yukarı yönlü seyretmeye devam etti. Altının fiyatlarının artmasının ardından yatırım için altın tercih eden vatandaşlarda kuyumcuların kapısını aşındırmaya başladı. Aydınlı kuyumcu Yavaşoğlu, “Altının gramı 2 bin TL’nin üzerinde seyredecek” dedi.

“ALTININ GRAMI 2 BİN TL’NİN ÜZERİNDE SEYREDECEK”

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren, 34 yıldır Kuyumculuk mesleğini icra eden Mehmet Yavaşoğlu, altını uzun vadede yatırım olarak düşünenlerin mutlaka alması gerektiğini ifade etti. Fiyatların daha da çıkacağını ifade eden Yavaşoğlu, “Yıldır aynı bu iş yapıyorum, bana güvenen herkes bugüne kadar hep para kazandı. Aydın’dan, Türkiye’den hatta dünyadan bile müşterilerim var. Altın alacaklara tavsiyem, yatırımcı uzun vadede düşünüyorsa altın mutlaka almalı. 34 yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum en az altı, ay bir sene düşünen uzun vadeli yatırım yapmak isteyen herkes altın mutlaka alsın. Fiyatların daha çıkması bekleniyor. Çünkü şu son üç seneye baktığımızda en çok gayrimenkul ve araba fiyatları tavan yaptı. Altın onlara oranla çok geride kaldı. Benim şahsi görüşüm yeni yıla kadar altının gramı 2 bin TL’nin üzerinde seyredecek” dedi.

“ALTIN SARRAFTAN ALINIR”

Piyasada dolaşan sahte altınlara dikkat etmesi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Yavaşoğlu, “Bundan üç ay önce benim de başıma dolandırıcılık olayı geldi. 17 ilde dolandırıcılık yapan kişi bana geldi, ben o adamı kanuna teslim ettim. Benim buradan bütün yatırımcılara söyleyebileceğim, bildiği yerden altına almaları. Atın sarraftan alınır. Benim meşhur bir sözüm vardır “Altın narindir kırılmaya gelmez, bayanlar narindir incinmeye gelmez” onun için herkes bildiği, inandığı kişilerden altın alsın. Aydın merkezde bu şekilde olaylar yaşanma, bütün arkadaşlarımıza sonuna kadar güveniyorum ama yine de bildiğimiz insanların alışveriş yapalım” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.