Takip Et
  • 11 Temmuz 2024, Perşembe 08:57

İlber Ortaylı yapay zekanın sorusunu beğenmedi

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı bir YouTube programında ChatGPT'den gelen bir soru üzerine ilginç ve eğlenceli anlar yaşadı. Kafa TV'de yayınlanan "Cahille Sohbeti Kestim" adlı programda, sunucu Candaş Tolga Işık, ChatGPT'nin Ortaylı'ya bir soru yöneltmesini istedi. Yapay zeka, Ortaylı'ya Kanuni Sultan Süleyman dönemindeki imparatorluğun yönetim ve hukuk sistemine dair bir değerlendirme ve bu dönemdeki en önemli reformlar hakkında bir soru sordu.

Ortaylı, yapay zekanın sorduğu soruya tepki gösterdi. Sorunun "okul sorusu" olarak nitelendiren Ortaylı, "Ya böyle okul sorusu Allah aşkına. Ne reformu? Kanuni devrinde reform olmaz ki... Kanuni devrinde düzenleme olur ama reform olmaz. Bu tür sorular genelde okul kitaplarında bulunan cevaplardandır" şeklinde yorum yaptı.

Sosyal medya kullanıcıları, Ortaylı'nın bu tepkisini geniş bir ilgiyle karşıladı ve yorum yağmuruna tuttu. Bir sosyal medya kullanıcısı, "Hocam ChatGPT'ye de ayar vermezsiniz ya" şeklinde bir yorum yaptı. Başka bir kullanıcı ise, "Yapay zeka neymiş İlber hoca karşısında" şeklinde düşüncelerini paylaştı. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.