Takip Et
  • 23 Eylül 2024, Pazartesi 14:43

Aydın’da “Ölümsüzlük Meyvesi” hasadı başladı

Aydın'ın Efeler ilçesinde, “Ölümsüzlük Meyvesi” ve “Hayatın Meyvesi” olarak bilinen hünnap meyvesinin hasadına başlandı.

Yüksek besin değerine sahip olan, vitamin, antioksidan ve mineraller açısından zengin hünnap, sağlıklı yaşamı benimseyenler arasında giderek daha popüler hale geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu şifalı meyvenin hasadı, üreticiler için büyük bir sevinç kaynağı oldu.

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş, ilk hünnap hasadında üreticileri yalnız bırakmadı. Hünnap bitkisinin doğal koşullarda kendiliğinden yetişebileceği gibi kültüre alınarak da üretiminin yapılabileceğini belirten Altıntaş, hünnap ağaçlarından çeşitlerine göre 20-30 kilogram arasında ürün elde edilebildiğini söyledi. Şifa deposu olan hünnap, hem yaş hem de kuru olarak gıda ve ilaç sanayinde kullanılmakta olduğu ifade edildi.

Hasada, İl Tarım Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Armağan Tanrıkulu ve Efeler İlçe Müdürü Mehmet Esen de katıldı. Altıntaş, tüm üreticilere bol ve bereketli bir sezon diledi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.