Takip Et
  • 19 Ekim 2024, Cumartesi 17:10

Aydın’da Balkan rüzgarı: ‘Arnavut Lezzetleri’ açıldı!

Aydın'ın Koçarlı ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde yaşayan Batuhan Günaydın tarafından Aydın'ın Efeler ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Kozdibi Meydanı'nda açılan aile işletmesi 'Arnavut Lezzetleri', kalabalık ve coşkulu bir törenle hizmete girdi. Açılışa, Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Raci Aydemir, CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın, Yeniköy Mahalle Muhtarı Yüksel Bıçakçı ve çok sayıda davetli katıldı.

"BALKAN RÜZGARLARINI AYDIN'A GETİRDİK"

Açılışta konuşan işletme sahibi Batuhan Günaydın, “'Arnavut Lezzetleri' isimli işletmemiz, Balkanlardan gelen lezzetlerin buluştuğu, adeta Balkan rüzgarlarının estiği bir yer. Arnavut mutfağının en özel lezzetlerini sunuyoruz; Arnavut mantısı, Sütlü kaymaklı ve sütlü kesikli börekler, patlıcanlı, pırasalı, ıspanaklı ve patatesli börek çeşitlerimiz var. Ayrıca 'long' dediğimiz Arnavut kahvaltılığı ve 'petla' dediğimiz Arnavut pişisi gibi yöresel lezzetlerimizi de sunuyoruz." dedi.

Batuhan Günaydın, adrese teslim servis hizmeti sunduklarını belirterek, "Tepsiyle sipariş alımları ve bu olağanüstü lezzetleri evlerinize kadar getiriyoruz. Açılışımızda bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ederim, Balkan rüzgarlarını estirmeye devam ediyoruz" dedi.

"GELENEKSEL LEZZETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

İşletmede aktif olarak yer alan Batuhan'ın ablası Rüveyda Özdemir, "Yaklaşık üç aydır hizmet veriyoruz. Daha öncesinde evde çalışıyorduk, ancak insanların yoğun ilgisinden dolayı işletme açmaya karar verdik. Börek çeşitlerimiz arasında kesikli ve süt kaymaklı mantılar, pırasalı, ıspanaklı, bal kabaklı ve tatlı perpeç böreklerimiz yer alıyor. Ürünlerimizin çoğu organik olup, kendi çiftliğimizden elde ettiğimiz yöntemlerle hazırlıyoruz" dedi.

Rüveyda Özdemir, geleneksel Arnavut kıyafetlerine de değinerek, "Yöresel kıyafetlerimiz düğünlerde giyilen şapka, yelek ve şalvar gibi parçalardan oluşuyor. Bunlar oldukça sevilen ve kültürümüzü yansıtan kıyafetlerdir” diye ekledi.

"LEZZETLER MUHTEŞEM"

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, açılışta yaptığı konuşmada, "Gerçekten çok güzel, Arnavut böreklerini çok seviyorum. Özellikle pırasalı olan laknur harika. Herkese tavsiye ediyorum. Şu anda favorim bu börek, inanılmaz. Yapanların ellerine sağlık” dedi.

"LEZZETLERLE YENİKÖY'Ü TANITIYOR"

Yeniköy Mahalle Muhtarı Yüksel Bıçakçı da Batuhan Günaydın'ı tebrik ederek, "Böyle bir lezzeti Yeniköy'e kazandırdığı için Batuhan kardeşime teşekkür ederim. İşletmenin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Börekler gerçekten muhteşem" şeklinde konuştu.

"BÖREKLER 10 NUMARA"

CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın, "Börekler gerçekten 10 numaraydı, ellerine sağlık. Arnavut dostalrımız sayesine bu lezzetleri daha önce de tatmıştık, şimdi Aydın’da da böyle bir mekanın açılması çok güzel" dedi.

"FAVORİ BÖREĞİM FLİJA”

Koçarlı Belediye Başkan Yardımcısı Raci Aydemir ise, "Ben zaten bu lezzetlere alışığım, herhalde herkes de alışacak. Batuhan kardeşimize hayırlı olsun, Allah emeğinin karşılığını versin. Lezzetler gerçekten harika, favorim ise burada olmayan bir börek, adı 'flija'. Yapımı zor olduğu için her zaman yapılmaz, ama bir gün onu da yaparız umarım" diye konuştu. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.