Takip Et
  • 19 Eylül 2024, Perşembe 14:10

Aydın’ın genç yeteneklerini Türk futboluna kazandırmak için işbirliğine gittiler

Aydın futbolunun altyapı markası Yıldızspor Kulübü ile TFF 3. Lig ekiplerinden Efeler 09 SFK Kulübü, Aydın’ın genç yeteneklerini Türk futboluna kazandırmak adına işbirliğine gittiler.

Efeler ilçesinde Kızılcaköy Mahallesi'nde hizmet veren Keyif Bahçesi’nde düzenlenen basın toplantısında, Yıldızspor ve Efeler 09 SFK arasındaki işbirliğinin önemi ve hedefleri masaya yatırıldı. Yıldızspor Kulüp Başkanı Kaya Özcan ve Efeler SFK Başkanı Mahmut Gözüaçık, bu işbirliğiyle ilgili düzenledikleri basın toplantısında, projenin detaylarını kamuoyuyla paylaştılar.

YILDIZSPOR İLE GÜÇLÜ BİR İŞBİRLİĞİ

Anlaşmayla birlikte Efeler 09 SFK, altyapı çalışmalarında öne çıkan ve birçok yetenekli oyuncuyu profesyonel takımlara kazandıran Yıldızspor ile güçlerini birleştirdi. Efeler 09 SFK Başkanı Mahmut Gözüaçık, Yıldızspor'un altyapısındaki başarılı çalışmaların altını çizerek, "Yıldızspor'un konakladığı lojman, Süper Lig takımlarının konaklayacağı seviyede bir lojmandı. Beslenme, dinlenme ve çalışmaya çok önem gösteren bir lojman oluşturulmuş" şeklinde konuştu.

"DÜNYA ÇAPINDA SES GETİRECEK PROJE"

Gözüaçık, Türk futbolunun gelişimi için altyapıya verilen önemin artması gerektiğini belirterek, "Türk futbolunun olmazsa olmazlarından birisi yetiştiricilik kimliğidir. Eğer yetiştiremiyorsanız sürdürülebilir bir kimliğiniz olmuyor. Efeler 09 olarak altyapı çalışmalarımızı doğru bir modelle geliştirmek için bu yola çıktık. Yıldızspor'dan kadromuza kattığımız Tayyip Mevlüt Kaya, Emre Yıldırım, Uğur Çetinkaya gibi genç yeteneklerimiz var ve bunlardan biri üst lige transfer oldu. Diğer oyuncularımızın da üst liglere gideceğine inanıyorum. Efeler 09'un 5 yıllık planlamasında 1. Lig var. Bu lige altyapı markasıyla girmeyi hedefliyoruz" dedi. Gözüaçık, bu projeyi dünya çapında bir marka haline getirmek için çok çalışacaklarını belirterek, "Avrupalı birçok meslektaşımızla da görüşüyoruz. Oyuncu alışverişi yapmak istiyoruz. Bir dünya markası haline gelmek için çok çalışacağız" ifadelerini kullandı.

“TÜRK FUTBOLUNA HAYIRLI OLSUN”

Yıldızspor Kulüp Başkanı Kaya Özcan, yapılan işbirliğinin Türk futboluna hayırlı olmasını dilerken, Gözüaçık ile yaklaşık iki aydır bu proje için sık sık görüştüklerini söyledi. Özcan, “Yıldızspor olarak, altyapımızdan sayısız futbolcuyu profesyonel takımlara gönderdik. Gönderdiğimiz oyuncular gittikleri takımlarda hep forma şansı buldu. Bugün akademik takımlarda dahi olmayan çalışmalar yapıyoruz. Kulüp binamızda çocuklarımız sabah saatlerinden akşama kadar futbol adına çalışıyorlar. En büyük sorun, yetiştirilen çocukların profesyonel takımlarda hak ettikleri değeri görmemeleri. Mahmut başkana göndereceğimiz oyuncuların A takımda forma şansı bulacaklarına inanıyoruz. Bundan sonra Yıldızspor’da yetişen tüm oyuncularımızı öncelikle Efeler 09'a teslim edeceğiz. Devre arasında bile parlayan futbolcularımız, Efeler 09 kampına katılma şansı yakalayacak. İnşallah bu birliktelik Türk futboluna hayırlı olur” dedi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.