Takip Et

“Çerçioğlu, ‘Müjde Müjdee!’ diyeli tam 9 sene oldu”

AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Efraim Çayır, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun verdiği sözü hatırlatarak, “Çerçioğlu, ‘Müjde Müjdee!’ diyeli tam 9 sene oldu ama yıktığı mezbahanın bulunduğu alana bir çivi bile çakılmadı” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun verdiği sözleri astıkları pankart ile hatırlatan Akçaova halkı pankartta, “Müjde Müjdee! Diyeli tam 9 sene oldu. Sağlam mezbahayı yıktığınız için, Akçaova halkını yazın tozdan, kışın çamurdan kurtarmadığınız için, daha nice sözler verip tutmadığınız için teşekkürler Çerçioğlu!” sözlerine yer vererek tepkilerini dile getirdi.

Hayvan üreticisi olduklarını belirten Mehmet Koyun ve Sami Buğday isimli üreticiler, Akçoava’ya verilen hiçbir sözün terine getirilmediğini belirtti. Akçaova Mahallesi’nde bulunan mezbahanın 9 yıl önce yıkıldığını ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun verdiği sözleri yerine getirmediğini hatırlatan Efraim Çayır, hizmet veren Egeet mezbahasının da kapalı olduğunu söyleyerek, hayvan üreticisi ile kasap esnafının mağdur olduğunu ifade etti.

“ÇERÇİOĞLU SAĞLAM MEZBAHAYI YIKTIRARAK BU SİMGEMİZİ YOK ETTİ”

AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Efraim Çayır, kendisinin Akçaova Mahallesi’nde ikamet ettiğini belirterek, “2014 seçimleri öncesinde Akçaova Belde belediyesi önünde konuşan Özlem Çerçioğlu, ‘mezbahanızı yeniden yapacağız’ diye söz verdi. Bu sözün üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen hiçbir faaliyet olmadı. Seçim öncesi derme çatma bir temel atıldı ama sonrasında bir çivi dahi çakılmadı. 3 yıl öncede bu sözü hatırlatmıştık ama bu kez söz uçar yazı kalır diyerek bu pankartı astı. Bu mezbahanın Büyükşehir Belediyesi tarafından yine yapılmayacağını biliyoruz ama verilen sözün nasıl tutulmadığını göstermek istiyoruz. Akçaova’da yaklaşık 40 yıl hizmet veren bu mezbahamız 9 yıl önce yıkıldı. Buraya sadece Çine bölgesi değil, Muğla’nın da ilçelerinden kesim için gelen çok sayıda insan vardı. Aydın’ın yanı sıra Muğla halkı Akçaova Mahallemizi mezbaha ile tanırdı. Bu mezbaha mahallemizin adete bir simgesi halindeydi. Fakat, Özlem Çerçioğlu sağlam mezbahayı yıktırarak bu simgemizi yok etti ve elimizdeki mezbahadan olduk” diye konuştu.

“İLÇEMİZDE 150 BİN KAYITLI HAYVAN ÜRETİMİ VAR”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yolboyu Mahallesi’nde bulunan Egeet Mezbahasının da yeniden tadilata alındığını belirten Çayır, “Çine ilçemiz 105 bini büyükbaş olmak üzere toplam 150 bin civarı kayıtlı hayvan varlığına sahip. Bu rakam hayvan üretimi için gerçekten çok büyük. Böylesi bir üretimi olan ilçede hem Egeet’in hem de Akçaova Mahallesinde bir mezbahanın olmaması büyük bir eksik. Hayvan kestirmek isteyen üreticilerimiz ve kasap işletmecilerimiz, Efeler’in Umurlu Mahallesi’ne gitmek zorunda kalıyor. Bu da hem iş hem de büyük zaman kaybı. Üreticilerimizin ve kasap esnafımızın yaşadığı bu mağduriyetin biran önce giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.