Takip Et
  • 6 Ekim 2024, Pazar 11:26

Çine'de öğrenci servislerine sıkı denetim

Çine İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ve Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Polisleri, Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla okul servis araçlarında denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, öğrenci taşımacılığı yapan 56 okul servisi, ilgili yönetmelikler çerçevesinde detaylı olarak incelendi.

Denetim sırasında, okul servis araçlarının yönetmeliklere uygunluğu kontrol edilirken, öğrencilerin emniyet kemerlerini takmaları, sürücülerin trafik kurallarına riayet etmesi gibi hususlar üzerinde duruldu. Ayrıca öğrencilere emniyet kemerinin önemi ve genel trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Çine İlçe Jandarma ve Trafik Polisleri, servis araçlarında yapılması gereken güvenlik önlemlerine dikkat çekerek, okul yolculuklarının huzur ve güven içinde gerçekleşmesi için bu tür denetimlerin devam edeceğini belirtti. Yapılan bilgilendirmelerle hem sürücüler hem de öğrenciler trafik güvenliği konusunda daha bilinçli hale getirildi.

Denetimlerin, öğrenci servislerinin güvenli hale getirilmesi ve öğrencilerin her gün huzur içinde okullarına gidip gelmelerini sağlamak amacıyla periyodik olarak sürdürüleceği vurgulandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.