
Aydın Tekstil Alanı’ndaki ihale skandalı, Gazeteci Emin Aydın’ın sunumuyla TVDEN ekranlarında yayınlanan "Baş Başa" programının en çarpıcı konusu oldu. Eski İçişleri Bakan Danışmanı ve emekli bürokrat Haşmet Aysan, Aydın’daki ihalelere ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Aysan, ihalelerin şeffaf yürütülmediğini ve beş farklı ihalenin "önceden planlanmış" gibi aynı şirketlere verildiğini iddia ederek yanında getirdiği matruşka ile skandalları anlattı.
İHALE SÜRECİNDE ŞEFFAFLIK TARTIŞMASI
Haşmet Aysan, "Aydın Tekstil Alanı’nda yapılan ihalelerin hepsi, önceden planlanmışçasına belirli şirketlere verilmiş görünüyor. Bu ihalelerde rekabet ortamının oluşturulmadığı, ihale çağrılarının kamuya duyurulmadığı ve sürecin şeffaf yürütülmediğini görüyoruz" dedi.
Bu sözler, ihalelerin yönetim şeffaflığına dair kamuoyunda endişe uyandırdı. Aysan’ın sunduğu belgelerle, beş farklı ihalede tüm kazanan şirketlerin benzer yapıya sahip olduğu, bazı firma çalışanlarının farklı şirketler kurarak bu ihalelere katıldığı iddia edildi.
TARİŞ ALANI VE GİZEMLİ KİRALAMA
Konunun bir başka dikkat çeken bölümü, Kuşadası’ndaki Tariş Alanı’nın kullanımı ve bu alanın Okan Bayülgen’in şirketine kiralanması oldu. Bu sürecin şeffaf yürütülmediğini ve ihale sürecinin kamuya açık bir şekilde yapılmadığını öne süren Aysan, “Büyükşehir’in bu alanı kendi kiralaması ve doğrudan gelir elde etmesi mümkünken, neden şirketler aracılığıyla iş yapıldı?” diye sordu.
HAŞMET AYSAN’DAN SUÇ DUYURUSU SİNYALİ
Haşmet Aysan, ihalelerle ilgili belgelerin elinde olduğunu belirterek, "Bu belgeleri savcılığa sunacağım. Kamunun zarara uğratılması ve şeffaflığın ortadan kaldırılması kabul edilemez" dedi. Aysan, şeffaflığın esas olduğunu belirterek, hukuk çerçevesinde bu süreci takip edeceğini söyledi.
ORGANİZE SUÇLAR VE DARP OLAYI
Aydın’daki ihalelerle ilgili iddiaların günemde olduğu bir süreçte, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’yla uzun yıllar çalışan ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle hedef haline gelen İbrahim Gürdal’ın Mimar Sinan Mahallesi’nde darp edilmesi gündemin önemli başlıklarından biri oldu.
Haşmet Aysan, "Bu yaşananlar, özgür düşünceye, ifade özgürlüğüne yönelik bir baskıdır" dedi. Dünya genelinde ifade özgürlüğünün savunulduğu bir çağda, Aydın’daki bu baskının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
AYDIN’IN SUÇ ORANI TARTIŞMASI
Programın başında, İstanbul Valisi Davut Gül' ün, "Türkiye’de en çok suç işlenen il Aydın" açıklaması ele alındı. Bu açıklama, Aydın kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül' ün, konuyu meclis gündemine taşıdığı ve sonrasında Vali ile Emniyet Müdürü’nün açıklamalar yaptığı hatırlatıldı. (ERDAL AYDIN)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.