Takip Et
  • 20 Temmuz 2024, Cumartesi 09:36

Aydın kavrulacak

Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Aydın’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, önümüzdeki günlerde sıcaklıklar daha da artacak ve Cumartesi günü 43 dereceye ulaşacak.

METEOROLOJİ UYARISI

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Aydın için yaptığı son değerlendirmelerde, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerine çıkacağını belirtti. Bölge genelinde yüksek sıcaklıkların hafta boyunca etkisini sürdüreceği ve özellikle deniz kenarındaki bölgelerde yüksek nemle birlikte hissedilen sıcaklıkların daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER İÇİN SICAKLIK TAHMİNLERİ

Cumartesi: 43°C

Pazar: 41°C

Pazartesi: 42°C

Salı: 42°C

Çarşamba: 40°C

Yetkililer, aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşları özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Özellikle kalp hastaları, yaşlılar ve çocukların yüksek sıcaklıklardan korunması gerektiği vurgulandı. Güneş çarpması ve sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunması, bol su tüketilmesi ve gölgede kalınması önerildi.

Aydın’da sıcaklıkların zirve yapacağı bu dönemde, vatandaşların gerekli önlemleri alarak sağlıklı kalmaları önem taşıyor. (SELİME AYDEMİR) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.