Takip Et

Çerçioğlu’ndan son meclis toplantısında da hizmet engeli

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Buharkent, Bozdoğan ve Karacasu ilçelerine yapılacak olan doğalgaz çalışmasına engel olmak için meclis toplantısının yapılmasına engel oldu. Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş duruma isyan ederek, “Yandaş medyasında akşam ‘3 ilçemize doğalgaz hayırlı olsun’ deyip, mecliste bu kararı aldırmamak hangi zihniyetin ürünüdür” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2019-2014 döneminin son toplantısı, yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle yapılmadı. AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya, CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri katılmadı. Salonda hazır bulunan CHP’li Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden de, toplantıya geçilmeden önce kendisine gelen mesajın ardından salondan ayrıldı.

“ARTIK AYDIN HALKI BU ZİHNİYETTEN KURTULUYOR”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na vekaleten toplantıya başkanlık eden Barış Altıntaş, Mart ayı Meclis Toplantısı’nın açılışını yaptı. Yapılan yoklamada ise yeterli çoğunluk sağlanamadığını belirten Altıntaş, kimseye söz hakkı vermeden oturumu kapattı. Bunun ardından salonda bulunan mikrofonlar ile ışıklar hemen kapatıldı. Bu duruma tepki gösteren Cumhur İttifakı üyeleri, “Son kez hizmeti engel oldunuz, artık Aydın halkı bu zihniyetten kurtuluyor” dedi.

“BUNU AYDIN HALKININ TAKDİRİNE SUNUYORUZ”

Buharkent, Bozdoğan ve Karacasu Belediye Meclislerinin ilçeleri için doğalgaz hattı döşenmesi için aldığı kararın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığınca engellendiğini belirten Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, “Bu davranış, ‘oy verirseniz karar çıkar, vermezseniz çıkmaz’ anlamına geliyor ama bu karar 1 ay sonra da olsa çıkacak. Biz bu davranışı iyi niyetli bulmuyoruz. Tüm Aydın halkına şikayet ediyoruz. Bunların hizmete bakış açıları, samimiyetleri bu kadar. Böyle bir hizmet anlayışı olamaz. Bir gün öncesi Bozdoğan'a, Karacasu'ya ve Buharkent'e müjde diye haber yaptırıp ertesi günü Meclis'te komisyonu toplamamak, bu nasıl bir mantık, bu nasıl bir kafa karışıklığı, nasıl bir hizmet bakış açısıdır ben şaşıyorum. Biz bununla ilgili uzun süredir uğraşıyoruz, belediye meclislerimizden kararını almışız, Büyükşehir meclisinden de geçecek ve bu çorbada bir tuzun olacak. Bu tuzu koymakta da acizsen ve bu hizmete siyasi bakıyorsan, sana yazıklar olsun diyorum ve sadece bu üç ilçe için değil doğalgazın faydalı olduğunu güzel olduğunu, olması gerektiğini düşünen, isteyen bütün Aydın halkına şikayet ediyorum. Bu zihniyet zaten Aydın'a kendi akranı ve dengi olan illerden geri koydu çiçek, böcek, çalgı-çengi, paket siyasetiyle. Aydın'ın geldiği nokta budur. Ben Aydın halkının uyandığına, doğruya doğru diyeceğine eminiz. Allah'ın izniyle 1 Nisan günü Aydın tekrar Denizlililerin gıptayla baktığı şehrimize tekrar imar etmeye yapmaya devam edeceğiz. Mustafa Savaş ile Çerçioğlu arasındaki fark burada. Biz defalarca Belediye Başkanı arkadaşlar ve Mustafa Savaş ve diğer vekillerimizle Enerji Bakanlığına gidip, doğalgazın gelmesi için defalarca çalışma yaptık. En son Mustafa savaş ile beraber 3 Belediye Başkanı olarak Bakanımızdan bu sözü aldık. Orada Mustafa Savaş, ‘Didim'de de doğalgaz yok sayın Bakanım. Orada nüfus fazla, bu üç ilçeden sonra Didim'e de yapalım’ dedi. Burada siyaset olur mu? Particilik olur mu, hizmetin particiliği olur mu? Onun için Mustafa Savaş'ın Aydın için, bu ilçeler için doğalgazı getirmek için yaptığı mücadele ortada. Bizler buna şahidiz ama şu anki Büyükşehir Belediye başkanının siyasete bakış açısı, hizmete bakış açısı ortadadır. Fark apaçık ortadadır. Bunu Aydın halkının takdirine sunuyoruz” diye konuştu.

“DAHA ÖNCE JEOTERMAL İLE İLGİLİ DE ENGEL OLDULAR”

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol ise, “Bu bir ayrımcılıktır, siyasi ayrıdır. Ufuk Başkanımın da söylediği gibi biz aylardır bununla ilgili uğraşıyoruz. Daha önce jeotermal ile ilgili de engel oldular. 7 yıldır ilçemizde jeotermal ile ısıtmak için Aydın'da bir ilk olalım dedik, kendi kaynaklarımızı kullanalım, ucuz ısınsın insanlar dedik, onu da engellemişlerdi. Yasanın değişmesi ile ilgili çabalarımız sonuç vermemişti. Çerçioğlu, ‘Yasa ve yetki bende’ dedi ama kendisi de yapmadı. O zaman sen yap. Kendisi de yapmıyor, bize de izin vermiyor. 2019 yılında da biliyorsunuz henüz doğalgaz verilmeyen ilçelerle ilgili biz burada önerge vermiştik 2019 Ocak ayında. O zaman Enerya şirketi aşkından bahsetmişlerdi. O zaman da ne dediler, kamu zararı oluşturur demişlerdi. Öyle bir şey de söz konusu değil ama gündeme bile almamışlardı. Bu bizim teklifimizdi, sonraki ay tekrar gündem maddesine alınması için önerge verdik, yine reddettiler. Şimdi durum farklı, Enerji Bakanlığı bu çalışmaları başlattı. Bizim taleplerimiz üzerine bu başlatıldı. İşte yazısı da gördüğünüz gibi burada. Bunu Büyükşehir’e yazdı, bize de bu kararı çıkartın dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin kendi aldığı bir karar değildir. Dün de haber yaptırıyorlar sanki müjde veriyorlar, bu bakanlığın isteği üzerine gündeme alındı. İnşallah bu karar AK Partili bir belediye başkanının öncülüğünde önümüzdeki ay çıkacak İnşallah buradan” ifadelerini kulandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.