Takip Et

Aydın Enginarı, Türk Patent Kurumu listesine girdi

Aydın’ın ünlü enginarı, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde ilan edilerek tescil yolunda önemli bir adım attı.

Aydın Ticaret Borsası tarafından 8 Ağustos 2023’te yapılan başvuru, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından incelendi ve 1 Ekim 2024 tarihli bültende yayımlandı. Üç aylık itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından, "Aydın Enginarı" coğrafi işaret tescil belgesini almış olacak.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, yaptığı açıklamada, Aydın Enginarının coğrafi işaret tescili ile ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının daha etkili hale geleceğini belirtti. Çondur, bu tescilin Aydın Enginarının değerini artıracağını ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Ayrıca, başvuru sürecine destek veren Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, başvurunun hazırlanmasında danışmanlık hizmeti sunan Huriye Özener, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak ve Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe’ye de teşekkür etti.

Aydın Enginarı için Avrupa Birliği coğrafi işaret tescili başvurusunun da kısa süre içinde yapılacağı belirtildi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.