Takip Et
  • 31 Ocak 2022, Pazartesi

Yarıyıl tatilinde çocuğunuzla neler yapabilirsiniz?

Okul öncesi eğitim, çocuklara zihinsel, psikolojik, fiziksel, sosyal ve akademik gelişimlerini sağlayan, eğitici bir ortam sunar. Yarıyıl tatili döneminde de bu gelişimin verimli ve keyifli bir şeklide devam etmesi için çocuğunuzla birlikte yapabileceğiniz pek çok etkinlik mevcuttur. Yarıyıl tatili çocuklarınızla zaman geçirmek için iyi bir fırsattır. Birlikte planlama yaparak belirlediğiniz zamanlarda birlikte zaman geçirebilirsiniz.

Yarıyıl tatilinde çocuğunuza kitap okumak eğlenceli ve eğitici bir etkinlik olacaktır. Öğrenme hayatına ara verdikleri bu dönemde, ona, yaş grubuna uygun, merak duygularını harekete geçirecek, ilgi çekici kitaplar seçip okuyabilirsiniz.

Çocuğunuza evdeyken vereceğiniz küçük işler, onun sorumluluk sahibi olmasını sağlayacaktır. Kendi odasının, oyun alanının veya yemek masasının toplanmasına yardımcı olmasına izin verebilirsiniz.

Yarıyıl tatili döneminde çocuğunuzla sinemaya veya tiyatroya gidebilirsiniz. Yaş gruplarına göre düzenlenen etkinliklere katılarak beraber vakit geçirebilir, eğlenirken yeni bir şeyler öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Etkinlikleri seçerken çocuğunuzun fikrini almanız da önemlidir. Ortak karar almanız, yaşı kaç olursa olsun çocuğunuz ile aranızdaki iletişim ve etkileşimi arttıracaktır.

Çocuğunuzun sevdiği arkadaşlarıyla biraraya gelmesini sağlayıp, okul dışında da birlikte eğlenceli ve güzel zaman geçirmelerini sağlayabilirsiniz. Duruma göre online buluşmalar da aileler tarafından düzenlenebilir.

Çocuğunuzun tatil boyunca mümkün olduğu kadar tablet veya bilgisayarla geçirdiği süreyi sınırlandırarak daha çok sosyalleşebileceği ortamlarda bulunmasını sağlamalısınız.

Ayrıca çocuğunuza tatilin kaç gün süreceğini ve tatil bittikten sonra okula tekrar eski düzeninde devam edeceğini anlatmalısınız. Bu durum, çocuğunuzun tatil bittikten sonra okula rahat bir şekilde devam etmesini sağlayacaktır. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.