Takip Et
  • 1 Ocak 2024, Pazartesi

BİRAZ YAVAŞLAYIN

Hayat çok çok hızlı geçiyor ve çok meşgul bir anne ya da baba olmanız bu durumu daha kötü bir hale getiriyor olabilir. Hayatınız ne kadar yoğun olursa olsun, çocuğunuz ile geçirdiğiniz zamanın kıymetini bilmek için her zaman yavaşlamanın bir yolu vardır. Günlük rutininizi belirleyin ve bur rutinlere çocuklarınız ile geçireceğiniz zaman dilimlerini de mutlaka ekleyin.

Her akşam yemeklerinizi ailecek yemeye özen gösterin ve uyumadan önce günün değerlendirmesini yapın. Ailenizle birlikte kitap okumak, sofrayı kurmak, küçük etkinlikler, kutlamalar yapmak çocuğunuz ile olan ilişkinizin kuvvetlenmesine yardımcı olacaktır. Çocuğunuzun zihinsel, fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimine de destek olacaktır.

Uyku öncesi rutinleri, oyunları, park gezmeleri ve uyku öncesi sohbetleri de çok önemlidir. Çocuğunuzla aranızda güçlü bir bağ kurulmasına, çocuğunuzu daha iyi tanımanıza yardımcı olacaktır. Çocuğunuzla geçirdiğiniz zamanın karşılıklı etkileşim halinde olması gerekir. Bu zamanlarda dikkatinizin tamamını çocuğa vermeli, ilgi ve sevginizi çocuğunuza tamamen hissettirmelisiniz. Geçirilen vakitte ayrıca başka bir şeyle meşgul olmamaya özen göstermelisiniz.

Ne kadar yoğun olursanız olun çocuklarınızla sohbet etmek, günlük koşuşturmacalar içinde biraz yavaşlamak ve çocuklarınızla vakit geçirmek size de iyi gelecektir. Uygulaması biraz zor görünse de imkansız değil. Unutmayın, çocuklarımız buna değer, onlar en değerli varlıklarımız. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.