Takip Et
  • 26 Şubat 2024, Pazartesi

Çocuklarımızla Sevgi Bağımız

Çocuklarımızla derin bir sevgi bağ oluşturmamızın yolu aslında çok basittir. Bunun için çocuklarımıza bol bol sarılmalıyız, sevgimizi hissettirmeliyiz. Hissedilmeyen sevginin hiçbir zaman önemi yoktur. Sevgi zaman ayırmaktır, ilgilenmektedir.

Konuşurken çocuğumuzla göz teması kurmalıyız ve onu can kulağı ile dinlemeliyiz. Çocuklar bu konuda çok dikkatlidirler. Kimin samimi olduğunu kimin yapmacık davrandığını gayet net bir şekilde anlarlar

Duygularını anlatması için çocuğumuzu yüreklendirmeliyiz. Duygularını dışa vurmayan çocukların içlerine kapanır, stres yaşarlar, sosyalleşemezler,rahat davranamazlar. Duygularla baş edebilmesi için çocuğumuza örnek olmalıyız. Çocuklar biz yetişkinleri kendilerine örnek alırlar ve bizi taklit ederek öğrenirler.

Çocuğumuzla gülerek, eğlenerek, şakalaşarak, oyun oynayarak, doğada ya da bir aktivite sırasında (sanat, spor, yemek, ev temizliği vb) birlikte güzel ve nitelikli vakit geçirmeliyiz. Dişimizi tırnağımıza takarak, çok çalışarak, evde ve dışarda her şeyi mükemmel hale getirmek aslında çocuğumuzla derin bir sevgi bağı kurmamızı pek sağlayamıyor. Her zaman güzel vakit geçirecek değiliz, ancak fırsat bulduğumuz her an çocuğumuzla sohbet etmek, iş yaparken bile ufak eğlenceler yaratmak, ve tabii ki düzenli olarak birlikte kitap okumak aramızda derin ve kocaman bir sevgi bağı oluşmasını sağlar. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.